Buna ziua. Asociatia de locatari a semnat un contract cu apa si canal ilfov fara,a avea acordul meu. Precizez ca noi ca si bloc nu suntem racordati la sursa de apa, alimentarea se face din sursa proprie a blocului de la pompe. De - a lungul timpului au tot venit facturi din care rezulta o sumă de 3300 lei. Acum mă amenința ca daca nu plătesc in 15 zile ma debranseaza numai ca nu inteleg ce anume debranseaza daca apa nu o folosim de la ei. Am cerut o listă cu facturile si modul de calcul dar refuza sa mi le trimită. Ce se poate face? Au acest drept?
Formulati o actiune in fata instantei de judecata prin care sa solicitați obligarea asociatiei la înaintarea documentelor respective si contestati suma pe care o aveți de achitat. Decizile asociatiei se iau în cadrul hotărârii adunării generale, cu cvorumul solicitat de lege și apoi se aduc la cunostinta locatarilor. In masura in care nu s a adoptat o hotărâre conform prevederilor legale aceasta poate fi anulata.
Pana la proces puteti citi legea 196/2018, acolo gasiti toate informatiile.
Contestati lista de plata ( in scris, in doua exemplare din care macar pe cel ce ramane la dvs. sa aiba un numar de inregistare la asociatie). Daca nu doresc sa va primeasca contestatia le spuneti ca o sa mergeti cu ea direct la primarie-compartiment specializat.
O data cu contestatia depuneti si o cerere de acces la actele ce privesc asociatia, cerere intemeiata in baza Art. 28 din legea 196/2018. La fel, daca nu doresc inregistrarea sau nu raspund in termenul legal va adresati primariei.
Contestatia si cererea se depun la presedinatele asociatiei...
Apoi puteti discuta cu un avocat si merge in instanta...
Conform disp L nr 196/2018 hotararil;e in cadrul asociatiilor de proprietari se obtin cu majoritate de voturi ale participantilor la adunarea generala
Regula este ca minoritatea se supune hotararii majoritatii
Concret cine va ameninta?
Notificati oficial persoana care va ameninta cu obligatia prezentarii documentelor justificative care sa demonstreze debitul acumulat de dv -sub sanctiunea obligarii la plata a acheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Dacă adunările generale sunt interzise în pandemie au dreptul președintele de bloc si cativa locatari sa ia decizii fara a consulta si ceilalti proprietari ?
Spatele blocului e considerat parte comuna ? Ma refer la spațiul.din spatele blocului unde președintele de bloc si cativa vecini prieteni cu el au construit o baracă , un grătar . Fără,a consulta ceilalti locatari. In schimb cheltuielile le suportăm toți. Am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte in instanta in legatura cu aceste nereguli.