avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzuri în cadrul asociațiilor de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzuri în cadrul asociațiilor de locatari

Bună ziua,

Majoritatea membrilor asociației de proprietari din care fac parte este nemulțumită de activitatea actualei conduceri și ar dori schimbarea acesteia. Drept urmare, ieri, 24/03/2022, a avut loc o primă adunare generală a membrilor asociației de locatari, respectând prevederile articolului 47 din legea 196/2018. Cum la această adunare nu s-a întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, adunarea s-a suspendat, iar în acest punct, actuala administratoră a asociației a comis un abuz, luând de una singură decizia arbitrară de reconvocare a adunării generale pe data de 15/04/2022, depășind astfel termenul legal de maxim 15 zile, prevăzut în art. 48, alin. 2, al legii 196/2018.

Întrebarea este cum o putem trage la răspundere pe doamna administrator pentru astfel de abuzuri și căror instituții trebuie să ne adresăm noi, ca simpli membri ai asociației de locatari?

Genul acesta de abuzuri este doar cel mai recent dintr-un lung șir de alte abuzuri și manevre ilegale sau la limita legii, de unde și dorința membrilor asociației de schimbare a actualei conduceri.

Doamna administrator are în interiorul asociației câțiva susținători violenți, atât verbal, cât și fizic, când vine vorba de contestarea activității dumneaei. Motiv pentru care, la următoarea adunare generală, ne gândim să cerem prezența organelor de poliție/jandarmerie și a unui reprezentant al primăriei, de la compartimentul însărcinat cu asociațiile de proprietari. Există vreo procedură anume sau cadru legal pentru un astfel de demers? Interesul este acela de a proteja integritatea și demnitatea tuturor participanților la aceste adunări, astfel încât doamna administrator și „înflăcărații” ei susținători să nu mai deturneze temele de discuție prin urlete și amenințări cu violența fizică.

Mulțumesc,
O zi bună în continuare!
Cel mai recent răspuns: Gabi-M , utilizator 21:12, 28 Martie 2022
D-na administrator e doar un angajat, conform legii asociațiilor de proprietari, orice șut în fund e un pas înainte.
Deoarece utilizati ambele formule,pana la urma este asociatie de locatari sau de proprietari??
Confoprm disp L nr 196/2018 asociatiile de loatari aveau termen limita pentru actualizat documentatia juridica pentru transformare in asociatii de proprietari
Administratorul de imobil ,este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Conform disp L nr 196/2018 factor decizional este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie
Aveti dreptul sa adresati solicitare oficiala catre serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie pentru asigurare prezenta inspector de specialitate pentru asigurarea bunei desfasurari a adunarii generale
Aveti dreptul sa solicitati politiei teritoriale sa asigure echipa/,politist care sa asigure bune desfasurare a adunarii generalea membrilor proprietari
Este asociație de proprietari.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala buna ziua. o asociatie de proprietari a organizat ... asociatianr13@yahoo.com asociatianr13@yahoo.com Adunare generala Buna ziua. O asociatie de proprietari a organizat in 2022 adounarea generala anuala cu punct pe ordinea de zi ,alegerea noii ... (vezi toată discuția)
Majorare salarii administrator bloc, presedinte si ingrijitor carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: In lista de plata pt luna octombrie 2018 sunt niste salarii pentru aceste 3 persoane: ... (vezi toată discuția)
Cum se poate angaja un avocat de catre asociatia de proprietari ... cerban cerban Cum se poate angaja un avocat de catre asociatia de proprietari intr un dosar cu un rauplatnic! (vezi toată discuția)