avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teren proprietate comună la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teren proprietate comună la bloc

Locuiesc într-un bloc construit în 2017. Pământul din jurul blocului aparține locatarilor, nu primăriei.
Administrația împreună cu un grup de locatari, doresc insistent montarea, pe acest pământ, a unui coș de gunoi și a unei bănci. Care sunt condițiile de îndeplinit pentru a se putea monta coșul de gunoi și banca.
Mentionez că eu mă opun vehement, deoarece locuiesc la parter, iar coșul de gunoi și banca urmează să fie montate chiar sub geamul meu.
Distanța de la bloc la trotuar este de 2 metri. Montarea vor să o facă în această zonă de 2 metri.
Cel mai recent răspuns: TOMCAT , utilizator 22:36, 26 Aprilie 2020
In cazul imobilelor de locuit in comun,legiuitorul a prevzut ca hotararile sunt luate cu votul majoritatii membrilor proprietari
Conform disp L nr 196/2018 hotararile adunarilor generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii indiferent daca au participat sau nu la adunarea generala sau daca nu sunt de acord cu respectiva hotarare
Legiuitorul a prevazut ca in cazul in care o hotarare a adunarii generale este de natura sa produca daune sau prejudicii,cel in cauza are dreptul sa conteste in instanta de judecata respectiva hotarare
Asociația de locatari se compune din 24 de blocuri. Pot hotărî cei 540 de locatari(din cele 24 de blouri) ce să se facă pe pământul unui bloc sau doar locatarii blocului în cauză?
Art. 36, lit. c din L 196/2018 prevede existența unui acord scris al TUTUROR proprietarilor.
Trebuie să existe și alte prevederi legale privind proprietatea comună, dar nu știu unde să le caut.
PS Adunarea generală nu a hotărât pe această speță, ci doar administratorul împreună cu câțiva locatari, mai precis 15.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
TOMCAT, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz administrator Florina_S Florina_S Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca administratorul blocului in care locuiesc: - sa monteze stalpi pe trotuarul din spatele blocului in asa ... (vezi toată discuția)
Drepturi coproprietat FLORINA1979 FLORINA1979 Detin 10 % din apartamentul mamei , prin contract vanzare cumparare si am depus si eu adeziune la asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc . ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma montare repartitoare de caldura. Steven84ste Steven84ste Asociatia de proprietari a incheiat un contract de montare repartitoare de caldura, iar locatarii blocului initial au fost de acord, apoi s-au razgandit, ... (vezi toată discuția)