avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am incheiat un contract de donatie ,intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am incheiat un contract de donatie ,intre parintii ...

Buna ziua,
Am incheiat un contract de donatie ,intre parintii mei si eu Noghi Erzsebet.
Il pot anula si transforma in Contract de vanzare -cumparare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sopor , utilizator 13:31, 14 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, desi ca regula generala un contract poate fi rezolutionat prin acordul partilor, totusi donatia este in principiu irevocabila ceea ce inseamna ca nu poate fi revocata decat in anumite cazuri prevazute de lege: neindeplinirea sarcinilor, survenienta unui copil, etc. In aceasta situatie, daca nu va incadrati intr-unul din aceste motive, ati putea totusi sa donati inapoi bunul parintilor dvs. urmand ca acestia, ulterior, sa vi-l transfere in proprietate printr-un contract de vanzare-cumparare.
Va multumesc tare mult.Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de donatie Maya31 Maya31 Buna ziua tuturor Intrebare: exista vreo posibilitate prin care pot anula un contract de donatie fara clauze? Mentionez ca este vorba de un teren care NU ... (vezi toată discuția)
Donatie, testament sau contract de vanzare -cumparare hr hr Buna ziua, Desi am citit subiectele dezbatute pe acest forum, incerc sa ma lamuresc intr-o problema de mostenire: pe scurt: un unchi si o matusa care nu au ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters228213 ContSters228213 cum poate fi anulat un act de donatie?care sunt actele necesare si procedura? (vezi toată discuția)