avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea ...

Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea intrebare. am mostenit un teren de 900 mp pe care este si o casa, suntem 2 proprietari unul cu cote egale. pe cf scrie cota din teren si casa. daca unul dintre noi vrea sa vanda cum se calculeaza cota din casa? multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:13, 15 Aprilie 2021
Bună dimineața!
Cota ar fi de 1/2 pentru casa, dar, daca casa nu este comod partajabil în natură, nu prea puteti- obiectiv vorbind- să vindeți o astfel de casa!
Recomandabil este să faceți partaj și cel care va dobândi casa( și posibil tot terenul, despăgubind copărtașul cu o suma de bani numita sulta) va putea vinde acel imobil fara probleme!
Partajul îl puteți face la notar daca vă înțelegeți sau în instanță, in caz contrar, daca nu vă înțelegeți!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de despartire (necasatoriti) cum se procedeaza cu apartamentul luat pe credit? OlgaF OlgaF Buna seara, Eu si prietenul meu am cumparat apartament cu credit imobiliar acum 5 luni (50%-50% in contract), desi eu am cheltuit 20K euro pana acum si el ... (vezi toată discuția)
Un teren achiziționat de către unul dintre soți înaintea ... oliver mandic oliver mandic Un teren achiziționat de către unul dintre soți înaintea căsătoriei și pe care se construiește după căsătorie o casă, în cazul unui divorț ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)