avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In caz de despartire (necasatoriti) cum se procedeaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In caz de despartire (necasatoriti) cum se procedeaza cu apartamentul luat pe credit?

Buna seara,

Eu si prietenul meu am cumparat apartament cu credit imobiliar acum 5 luni (50%-50% in contract), desi eu am cheltuit 20K euro pana acum si el 10K. Nu ne mai intelegem bine si vreau sa ma interesez ce pot sa fac in cazul in care ne despartim dar eu vreau in continuare sa pastrez apartamentul si sa nu il vindem.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2021
OlgaF, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 11:16, 11 Noiembrie 2021
Preluati creditul in acte si ii dati sulta pt cota sa. Daca nu va intelegeti amiabil, veti partaj in instanta.
Bună ziua!
Sunteți coproprietar cu prietenul dvs.; că să păstrați dvs. apartamentul va trebui să îl despăgubiti cu ce a plătit acesta PTR credit plus cheltuielile cu contractul, investiții în casă etc și faceți acte cu banca și notar ptr. a fi dvs. unic proprietar( preluați creditul, vă găsiți un alt garant etc), asta daca vă înțelegeți; este vorba de partaj a bunurilor și datoriilor pe cale amiabila; in caz contrar, daca nu vă înțelegeți, ajungeți cu partajul in instanță!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am și eu o întrebare cam incomodă! ce drepturi are ... danaciungan@yahoo.com danaciungan@yahoo.com Bună ziua!Am și eu o întrebare cam incomodă!Ce drepturi are o femeie divorțată,care a lucrat pe salariu minim tot timpul.? (vezi toată discuția)
Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea ... Dana.men Dana.men Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea intrebare. am mostenit un teren de 900 mp pe care este si o casa, suntem 2 proprietari unul ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în ... majestik majestik Bună dimineața.dupa decesul tatălui meu mama locuiește în locuința proprietate personală cu unul dintre copii care se poartă agresiv cu mama mea.ce ... (vezi toată discuția)