avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un teren achiziționat de către unul dintre soți ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un teren achiziționat de către unul dintre soți înaintea ...

Un teren achiziționat de către unul dintre soți înaintea căsătoriei și pe care se construiește după căsătorie o casă, în cazul unui divorț celălalt soț poate avea vreo pretenție asupra imobilului construit pe terenul soțului consort?
Cel mai recent răspuns: oliver mandic , utilizator 16:35, 9 Noiembrie 2021
Pai da, sigur ca poate, de ce sa nu poata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Terenul fiind dobândit înainte de căsătorie( daca este platit integral!) este bun propriu al soțului care l-a achiziționat, deci nu intra în discuție la un eventual partaj!
In schimb, in ceea ce privește casa construita pe terenul respectiv în timpul căsătoriei, aceasta este -de principiu- bun comun și se împarte la partaj, in cazul unui eventual divorț!
Este însă de discutat, terenul fiind al unuia dintre soți, casa, fiind pe terenul respectiv, i se va atribui soțului care are și proprietatea terenului cu obligația de a-l despăgubi pe celălalt soț cu o suma de bani, numita sulta!
A. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2021
Madalina Mihaela I. Moceanu, Avocat
Mulțumesc frumos doamna avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea ... Dana.men Dana.men Buna seara, as vrea sa stiu daca se poate raspunsul la urmatoarea intrebare. am mostenit un teren de 900 mp pe care este si o casa, suntem 2 proprietari unul ... (vezi toată discuția)
I-am construit casa si acum ma amana AndreeaVecliuc AndreeaVecliuc Buna ziua. Inainte si dupa casatorie am lucrat impreuna cu fostul sot in abatoare in Germania. Am construit o casuta impreuna. Am lucrat amandoi cot la cot. ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort buna ziua in cazul unui divort pe cale administrativa ... ileana-carmen ileana-carmen Partaj dupa divort Buna ziua In cazul unui divort pe cale administrativa la starea civila, fara copii minori, fara proprietati comune dobandite in timpul ... (vezi toată discuția)