avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Salutare, sunt actionarul unic si admin al unui SRL si ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Salutare, sunt actionarul unic si admin al unui SRL si doresc ...

Salutare, sunt actionarul unic si admin al unui SRL si doresc sa infiintez un ONG (asociatie) care sa primeasca sponsorizare si de la SRL-ul afiliat pentru desfasurarea unor activitati educationale in acelasi domeniu de activitate (ferma ecologica). As dori sa stiu daca apare vreun conflict de interese. MUltumesc.
Cel mai recent răspuns: avocatnet@nasulrosu.ro , utilizator 09:41, 6 Iulie 2021
Buna ziua,

ONG ul trebuie sa fie inscris in registrul entitatilor de cult, se urmeaza o procedura la ANAF.

Puteti primi sponsorizari de la societati pe ONG , mai putin de la firma dvs. daca sunteti asociat unic si detineti si functia de presedinte ONG (sau orice alta calitate).

Nu puteti sponsoriza asadar de pe SRL pe ONG , daca aveti functii de conducere in ambele.
Multumesc frumos!
putin discutabil daca acel ONG ar actiona doar in beneficiu public si din acele fonduri nu ar remunera persoanele din conducere... ca interdictia legala nu se refera expres la cazul cand sponsorul si cel sponsorizat sunt persoane juridice. Totusi ar fi recomandabil de evitat situatia cand reprezentant legal si al sponsorului si al entitatii sponsorizate e aceeasi persoana fizica sau persoane care gospodaresc impreuna
Va multumesc tare mult pentru explicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - conflict de interese TreesCoding TreesCoding Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: Context: De curand a fost infiintat un ONG. O parte dintre membrii fondatori ocupa si functii de conducere in ... (vezi toată discuția)
Am o asociatie pe profil de educatie. Livike1956 Livike1956 Buna ziua! Am o asociatie pe profil de educatie. Ma poate sponsoriza varul meu, care are o firma? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)