buna ziua !
am achizitionat prin contract de v-c un apartament (prin programul prima casa ) de pe data de 30.10.2009. Am dat in judecata vanzatorii care nu doreau sa imi elibereze imobilul in timpul pe care il convenisem de la inceput .
In fine... Dupa ce am deschis 2 actiuni la judecatorie pentru evacuare silita , una in regim normal , si una prin ord. presid. s-au speriat putin si mi-au eliberat pe 30.11.2009 apartamentul, fara a mai achita in schimb consumurile facute de dansii pana la plecare (lumina, gaz, apa).
Am termen pe 13 ianuarie 2010 la ord. pres. si nu stiu ce se va intampla, de fapt motivul invocarii cererii a fost :1. evacuarea silita
2.plata la daune morale si materile
M-asi bucura daca as obtine cheltuieli de judecata(onorariu avocat ) si contra valoarea ratei de la banca din luna in care mi-a fost obstructionat accesul in imobil (adica 400 euro).
Pot obtine acesti bani , oare ? Sunt banii pe care eu i-am cheltuit , fiind nevoita de acest lucru .
Si daune morale ? ce poate fi invocat aici? Precizez ca am dat pe apartament 71.000 euro si au mai si incercat sa ma pacaleasca luandu-mi boxele de la subsolul blocului.
La termenul din data de 13.01.2010 ar trebui sa va modificati cererea initiala, in sensul ca intelegeti sa va judecati doar pe dreptul comun si nu pe ordonanta presedintiala ( avand in vedere ca evacuarea a ramas fara obiect) si sa solicitati obligarea fostilor proprietari la plata utilitatilor apartamentului, contravaloarea ratei de la banca ( daca eventual ati platit o chirie aprox. egala in alt imobil) , dobanda legala aferenta acestor sume si cheltuieli de judecata.
Daunele morale le puteti cere, insa nu se vor admite, pe acest tip de actiune.