avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să întreb și eu ceva eu am o fetita cu primul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să întreb și eu ceva eu am o fetita cu primul bărbat ...

Vreau să întreb și eu ceva eu am o fetita cu primu bărbat în certificat este el trecut la tata nu am fost căsătoriți și când copilul avea 2 luni ne am despărțit și copilul îl știe de tata pe soțul meu de acum
și suntem căsătoriți și soțul vrea sa treacă fata pe numele lui ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:22, 17 Aprilie 2021
sa luati acordul tatalui copilului fie doar pt schimbarea numelui, fie pt adoptie, ca nu stiu ce intelegeti dvs prin " sa treaca fata pe numele lui "
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Sa fie pe numele soțului sa nu mai aibe numele tatălui

gi-jane2 a scris:

sa luati acordul tatalui copilului fie doar pt schimbarea numelui, fie pt adoptie, ca nu stiu ce intelegeti dvs prin " sa treaca fata pe numele lui "

Nu puteți schimba numele copilului, fără acordul tatălui din certificatul de naștere. Oricum, nu-i folosește la nimic schimbarea numelui. În certificat va rămâne la rubrica TATA tot numele tatălui din prezent, dacă actualul soț nu o înfiază.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Cu acordul tatalui, sau cu o hotarare a instantei care sa suplineasca acest acord, ii puteti schimba numele pe cale administrativa, insa daca divortasti candva si dvs va reluati numele anterior, ce faceti cu numele copilului ? Il schimbati iar pe cale administrativa ?
Numele copilului nu se schimba dupa preferintele parintilor, pe copil nu cred ca il incurca ca il cheama ca pe ta-su.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor agnesas agnesas Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie copil minor, nascut cu filiatie materna magda003 magda003 Buna ziua. Cum trebuie sa procedez pentru schimbarea numelui de familiei al copilului meu minor, care la momentul nasterii nu a fost recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului m-a parasit ... Fidrici Lavinia Fidrici Lavinia Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului ma parasit cand iam zis ca sunt insarcinata, nici in momentu de fata nu vrea sa stie nimica de noi,la ... (vezi toată discuția)