Vreau să întreb și eu ceva eu am o fetita cu primu bărbat în certificat este el trecut la tata nu am fost căsătoriți și când copilul avea 2 luni ne am despărțit și copilul îl știe de tata pe soțul meu de acum
și suntem căsătoriți și soțul vrea sa treacă fata pe numele lui ce trebuie sa fac
Nu puteți schimba numele copilului, fără acordul tatălui din certificatul de naștere. Oricum, nu-i folosește la nimic schimbarea numelui. În certificat va rămâne la rubrica TATA tot numele tatălui din prezent, dacă actualul soț nu o înfiază.
Cu acordul tatalui, sau cu o hotarare a instantei care sa suplineasca acest acord, ii puteti schimba numele pe cale administrativa, insa daca divortasti candva si dvs va reluati numele anterior, ce faceti cu numele copilului ? Il schimbati iar pe cale administrativa ?
Numele copilului nu se schimba dupa preferintele parintilor, pe copil nu cred ca il incurca ca il cheama ca pe ta-su.
Schimbare nume minor
agnesas
Buna ziua!
Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)