Dom' moderator,
Stiu si eu ca unde-i Lege, nu-i tocmeala, intelegeti? Dar nici chiar asa !
Nu stiu ce studii si ce institutii ati absolvit, asa ca va intreb: ce s-ar intampla daca "papuasii" acestia din parlament le vine asa o idee sa nu va mai recunoasca toate studiile absolvite, ale dvs., ale noastre in general?
Ce facem, ne apucam de plans, sarim de fund in sus si ne rugam de ei sa nu procedeze asa?
Va dau un exemplu concret, doar la administratorii de bloc - ca sa nu extindem discutia aiurea: - am urmat si absolvit un curs de calificare profesionala - si a promovat examenul de absolvire in anul 2003, luna august, ziua 05 cu media 9,91, fiind declarat calificat in meseria de ADMINISTRATOR DE IMOBILE (pe vreme aceea C.O.R. - 512112)
V-am citat din Certificatul meu de calificare profesionala.
Mai jos urmeaza fraza:
Prezentul certificat se elibereaza de A.J.O.F.M. / A.M.o.F.M. Iasi in conformitate cu prevederile art. 58 din H.G. nr. 377/2002 si ale Ordinului comun M.M.S.S. si M.E.C. nr. 284 /4.248 / 2002
Pentru informarea unora dintre cititorii forumului mai arat ca acest curs s-a desfasurat pe o perioada de 3 luni, cu o durata de 478 ore, organizat de A.J.O.F.M. si C.F.P. (centru de formare profesionala - din cate stiu eu, a adultilor...).
Acum, cel care va scrie a depasit varsta de 70 de ani, asa ca, chiar nu ma mai intereseaza subiectul (ca sa nu credeti ca as avea ceva de pierdut sau de castigat), dar intreb - se poate desfiinta o asemenea calificare profesionala, cand, personal, pe vremea cand eram angajat la o mare societate comerciala din IASI, m-am ocupat de (poli)calificarea profesionala a tuturor angajatilor (10-15 mii) - ca asa era atunci?
Cati din cei care au absolvit asemenea cursuri de policalificare mai lucreaza in meseria de baza si cati lucreaza in prezent in una dintre meseriile calificate prin astfel de cursuri? Vorbim aici de mii de oameni, da? Ce facem, le desfiintam calificarile, ii trimitem din nou la scoala sau ce naiba facem?
Dom' moderator, va rog sa nu o luati in nume personal, discutam, da?
Stima
@paspa,
Frumos raspuns, ce sa zic...
Ce o tot discutati de parca pentru meseria aceasta de administrator ar trebui sa ai studii universitare?
Are omul calificarea necesara, are atestatul de la primarie - isi cauta job pe unde gaseste, da? Il verifica la studii fiecare proprietar?
Mai sunt pe-aici si cetateni care intreaba ostentativ - ce salariu are/trebuie sa aiba un administrator. Eu cred ca cei care intreaba nu au auzit cum se procedeaza in zilele noastre.
Administratorul gaseste o asociatie care are nevoie de administrator, discuta, unul isi vinde forta de munca si spune ca vrea suma xxx, celalat, daca are nevoie, il angajeaza sau refuza angajarea, da? Pana la urma, exista un loc sub soare pentru fiecare...