avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare bun inainte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare bun inainte de divort

As vrea si eu sa stiu daca sotul meu a vandut masina inainte de a inainta actele pentru divort mai pot face ceva ca sa intre ca si bun comun si sa faca obiectul partajului? Multumesc

Am uitat sa precizez ca a fost subevaluata
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
2anca, utilizator
Pretul obtinut va fi impartit.
Actul , de asemenea , poate fi desfiintat , intrucat a fost savarsita infractiunea de furt intre soti.(sanctionata la plangerea penala prealabila a persoanei vatamate , introdusa in termen de 2 luni de la data activitatii ilicite).
Se poate dispune confiscarea bunului instrainat.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Avand in vedere faptul ca bunul a fost instrainat in timpul casatoriei, deci inainte de a introduce actiunea de divort, bunul nu mai poate fi introdus la masa partajabila.
Se considera ca banii obtinuti din vanzarea autoturismului au fost folositi in gospodarie daca s-a achitat vreo datorie, s-a cumparat ceva util...., nu stiu...exista ipoteze fel de fel....(probabil ca va veti intalnii una din ele in procesul Dvs.)

Dar poate exista o excceptie, si anume daca demonstrati ca sotul stia ca Dvs.aveati intentia sa introduceti actiunea de divort si erati despartiti in fapt de acesta cu mult timp inainte de introducerea actiunii de divort se poate ca acest bun sa fie admis la masa partajabila, respectiv stabilindu-se valoarea ipotetic de catre expert avand in vedere marca autorurismului, anul fabricatiei,uzura si altele...la valoarea reala asa cum reclamati.
Daca nu va face dovada folosirii banilor in scopurile mai sus aratate bunul va intra in masa partajabila.
Avand in vedere faptul ca bunul a fost instrainat in timpul casatoriei, deci inainte de a introduce actiunea de divort, bunul nu mai poate fi introdus la masa partajabila.


Faptul ca intre soti functioneaza acel mandat tacit reciproc nu inseamna ca un asemenea act nu poate fi desfiintat .Sanctiunea e nulitatea relativa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - pact de preferinta partaj Dianet_s Dianet_s Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta. Pentru discretie (desi nu-i asa) am ales culpa comuna, fara motivare, iar pentru partaj tranzactia. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat furt intre soti GYORGYO GYORGYO Buna seara,revin cu doua intrebari la care vreau raspunsuri cat mai la obiect ,va rog: in timpul casatoriei am achizitionat doua autoturisme ,in aprilie 2008 ... (vezi toată discuția)
Lizing auto gygygy gygygy in 2007 am cumparat o masina impreuna cu sotia mea eu find trecut in contract fidesujor,iar ia titulara .in 2008 neam despartit divortul ramanand definitiv ... (vezi toată discuția)