in 2007 am cumparat o masina impreuna cu sotia mea eu find trecut in contract fidesujor,iar ia titulara .in 2008 neam despartit divortul ramanand definitiv .intrebarea mea este daca fosta mea sotie are dreptul dea instraina masina ,adica ia a puso de vanzare cu predare de lizing ,dar intre mine si ia nu sa derulat inca partajul bunurilor mobile si imobile pana la aceasta data ,ia nebagand inca partajul ,deaceia vrea sa instraineze masina .intrebarea mea este daca poate sa o instraineze sau sa predea lizingul in cazul daca nici unul din noi nu a introdus actiunea de partajare a bunurilor ?
buna ziua!
masina intra in comunitatea de bunuri a sotilor, dreptul de folosinta asupra masinii.
dr de prop apartine firmei de leasing.
introduceti cererea de partaj.
multumesc mult pt. raspunsul dumneavoastra,ma intereseaza daca aceasta are dreptul legal so instraineze inainte dea introduce vreounul din noi actiune de partajare a bunurilor mobile ,eu find trecut fidesujor pe contractul de lizing
buna ziua!
nu poate instraina aceasta masina,dvs sunteti utilizatori.
dr de prop apartine firmei de leasing.
abia la sf perioadei de leasing, dupa plata taxei reziduale se va transmite ctre dvs dr de prop asupra autoturismului.