avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract leasing

va rog mult ajutatima cu o problema.in luna martie 2008 am achizitionat o masina prin rci lizing,anul acesta am avut ceva probleme cu banii si am intirziat 4 rate,am primit acasa somatie cum ca mi se reziliaza contractul eu atunci am sunat la ei si leam spus ce problema am dar o sa platesc iar doamna mi-a spus ca e ok dupa ceva timp adica ieri seara a venit la mine un domn de la rci lizing ca sa i-mi ieie masina dar mi-a dat termen pina vineri nici o ora mai mult sa platesc toata suma adica 4100 lei ca sa merg in continuare cu contractul.eu luni iau banii si am facut rost si de restul de bani dar domnul nu vrea sa ma mai lase o zi luni pot sa platesc sigur,nu vreau sa ramin fara masina dupa ce am dat atitia bani,daca vine vineri dupa ea si nu ii dau masina ce se poate intimpla?eu luni platesc sigur dar nu pot acum ca nu am luat banii si de restul de bani iam facut rost de la un coleg dar el tot luni poate sa mi dea va rog datimi un sfat ca sa fac?multumesc mult.
verificati clauzele contractului privind rezilierea. ce se prevede? nu se poate sa vina la usa sa va zica da-mi masina si dvs sa o si predati ... trebuie sa va notifice aceasta intentie, trebuie sa o duceti intr-un service autorizat sa se verifice starea tehnica la predare si sa incheiati un proces verbal ca sa nu va treziti apoi ca va imputa niste reparatii care nu sunt reale de ex #-o

formulati o notificare catre societatea de leasing si chematii la o conciliere, incheiati un pv, asumati-va in scris plata la o anumita data si respectati-o. sunt sigura ca si firma de leasing are interesul sa incaseze rata, nu sa stea cu masina dvs la ei in garaj ca poate o va vinde intr-o zi
[ link extern ]

domnul respectiv este un "recuperator", colaborator al firmei de leasing. nu este executor judecatoresc, asa ca intr-o tara normala nu ar avea dreptul sa va ia masina.

Pt a fi sigura aveti grija sa nu gaseasca masina cand vine, pentru ca se poate sa foloseasca cheia de rezerva sa o ridice. Daca iau masina, va vor factura cheltuieli de recuperare, si o vor returna destul de greu.
Faceti plati (macar 1-2 rate) inainte sa rezilieze ei contractul nu veti mai avea probleme.
Exista persoane care iau masini si nu le mai platesc deloc. Deci faptul ca sunteti de acord sa achitati datoria este un punct in plus in fav. dv.

[EDITAT]
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratelor la masina gospodar gospodar Am achizitionat un Logan acum 3 ani si ceva. De circa 3 luni nu am mai putut plati ratele. Astazi m-au sunat de la RCI Leasing sa ma duc sa predau ... (vezi toată discuția)
Notificare de reziliere societate leasing alexarpad2003 alexarpad2003 Am un contract cu RCI LEASING Romania IFN, am intarziat cu plata unor facturi iar soldul a ajuns la 30.000 RON ( cat 3 rate ). Am primit somatii, am primit ... (vezi toată discuția)
Refuz de reziliere contract leasing rci mariusc2 mariusc2 Ma confrunt cu urmatoarea problema: - deliberat nu am mai platit ultimile doua rate de leasing la masina achizitionata prin RCI LEasing IFN, pentru a ... (vezi toată discuția)