Buna ziua .
Sint divortata de fostul sot de 2 ani iar in timpul casatoriei noastre a infiintat o firma la care este singur asociat si administrator . Dupa o perioada a cumparat o masina in leasing pe aceasta firma pe care m-a lasat sa o folosesc eu cu copiii . Partaj de bunuri nu am facut pt.ca am hotarit ca el sa ramina cu firma si sa-mi treaca pe numele meu masina in noiembrie 2010 cind termina de achitat leasingul pt.ea .Dupa divort am facut o conventie pe care em semnat-o amindoi in fata avocatului meu si doi martori , conventie care nu este autentificata la notar , prin care isi ia nagajamentul sa-mi lasa masina . In momentul de fata fostul meu sot nu mai vrea sa-mi lasa masina si vrea chiar sa o vinda spunindu-mi ca nu am dreptul asupra ei . As vrea sa va intreb pot sa cer acesta masina in instanta iar el sa ramina cu firma ( in capitalul acestei firme figureaza masini , scule , cladiri in valoare mare )? Trebuie sa cer expert neaparat ? Pot sa aduc ca proba in instanta acea conventie pe care am semnat-o impreuna ? Am sanse sa obtin masina ?Daca o vinde pina la prima infatisare ce pot sa mai fac ? Va multumesc .
Trebuie sa formulati actiune de partaj bunuri comune prin care sa invocati toate aceste imprejurari si sa le dovediti.
Puteti folosi acea conventie in instanta, inclusiv ca proba cu
privire la modalitatea de lotizare.
Masina este a firmei in care sotul dvs este asociat unic. Prin incheierea acelui act v-a constituit un drept de folosinta asupra masinii, nu v-a transferat proprietatea acesteia.
Va trebui sa solicitati in instanta partajarea bunurilor comune, daca exista bunuri comune. Ceea ce este in proprietatea firmei este numai al sotului dvs ca asociat unic. Daca dvs dovediti in vre-un mod ca ati avut o contributie la capitalul social al firmei sau la achizitionarea bunurilor ulterioare, atunci aveti un castig de cauza.
Parerea mea este ca acea conventie este nula de drept. Masina fiind in leasing la data incheierii conventiei, nu putea face obliectul niciunei tranzactii intre dv si sot, fiind proprietatea firmei de leasing.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
mara_08
Va multumesc pentru promptitudine!
As mai avea cateva intrebari legate de subiectul in cauza:
- In situatia in care raman casatorita cu sotul meu, el imi ... (vezi toată discuția)
Partaj
Z.A.G.
Buna ziua . As vrea sa va intreb daca la ultima infatisare de divort avocatul meu a intocmit o conventie scrisa de mina intre mine si fostul meu sot , prin ... (vezi toată discuția)