Adunare generala a asociatiei din 2 in 2 ani?
Buna ziua,sunt confuza si as dori o lamurire daca ma poate ajuta cineva va rog!?
Am citit in legea 196/2018 ca adunarea generela se intruneste cel putin o data pe an,nu inteleg ,este o recomandare?
nu stiu ce sa mai inteleg?
la noi adunarea generala se intruneste din 2 in 2 ani,este corect asa ceva?
Neconvocarea adunarii generale in termenul prevazut de lege -cel putin o data pe an, de regula in primul trimestru-reprezinta o contraventie conform art. 102 alin. (1) lit.a) din Legea nr. 196/2018. Situatia sanitara din prezent poate fi o cauza exoneratoare de raspundere.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este temeinic si legal convocarea de adunare generala la interval de 2 ani deoarece reprezinta o incalcare a dispozitiei in vigoar L nr 196/2018 art 102 al 1
Echipa manageriala a asociatiei de proprietari raspunde administartiv,civil sau penal dupa caz daca in perioada exercitiului financiar contabil au fosta incalcate dispozitiile in domeniu si exista prejudiciu material
Multumesc ptr raspuns,asa am citit si eu in lege,dar cand am cerut procesele verbale ale adunarii generale pe ultimi 5 ani,am primit copii xerox ptr anii 2014,2016,2018.