avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala a asociatiei din 2 in 2 ani? Buna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala a asociatiei din 2 in 2 ani? Buna ziua,sunt ...

Adunare generala a asociatiei din 2 in 2 ani?
Buna ziua,sunt confuza si as dori o lamurire daca ma poate ajuta cineva va rog!?
Am citit in legea 196/2018 ca adunarea generela se intruneste cel putin o data pe an,nu inteleg ,este o recomandare?
nu stiu ce sa mai inteleg?
la noi adunarea generala se intruneste din 2 in 2 ani,este corect asa ceva?
Cel mai recent răspuns: daniela_b , utilizator 15:50, 18 Aprilie 2021
Neconvocarea adunarii generale in termenul prevazut de lege -cel putin o data pe an, de regula in primul trimestru-reprezinta o contraventie conform art. 102 alin. (1) lit.a) din Legea nr. 196/2018. Situatia sanitara din prezent poate fi o cauza exoneratoare de raspundere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este temeinic si legal convocarea de adunare generala la interval de 2 ani deoarece reprezinta o incalcare a dispozitiei in vigoar L nr 196/2018 art 102 al 1
Echipa manageriala a asociatiei de proprietari raspunde administartiv,civil sau penal dupa caz daca in perioada exercitiului financiar contabil au fosta incalcate dispozitiile in domeniu si exista prejudiciu material
Multumesc ptr raspuns,asa am citit si eu in lege,dar cand am cerut procesele verbale ale adunarii generale pe ultimi 5 ani,am primit copii xerox ptr anii 2014,2016,2018.
Daca aveti nemultumiri, puteti formula o sesizare la primarie, unde exista un serviciu de indrumare si control asociatii de proprietari.
Multumesc,urmeaza si sesizarea catre primarie
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
daniela_b, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate dizolva o asociație de proprietari care nu mai are organe de conducere de aproape 2 ani ? flory_mr flory_mr Să zicem că avem cazul în care, datorită amenzilor din Legea 196/2018, art. 102, nu mai dorește nimeni să conducă Asociația de Proprietari, toți fiind ... (vezi toată discuția)
Care articol de lege permite comitetului executiv al unei asociații de proprietari să ia hotărâri fără a avea acordul adunării generale ? asa1 asa1 În cadrul Asociației de Proprietari în care activez forțat, în ultimii 5 ani nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală a celor 505 de membri ai ... (vezi toată discuția)
Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)