avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intermediere imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intermediere imobiliara

un contract de intermediere imobiliara semnat numai de unul din cei patru proprietari si de agentia imobiliara isi produce efectul ?
in contract sunt enumerati toti proprietarii dar numai unul a semnat doar in numele lui.
Contractul nu este opozabil proprietarilor care nu l-au semnat.
daca se finalizeaza vanzarea si este refuzata plata comisionului de catre proprietari agentia isi poate obtine in instanta comisionul ?
in totalitate sau pentru cota parte a proprietarului semnatar?
In opinia mea, doar pentru cota parte a proprietarului semnatar.
Contractul produce efecte numai intre Dvs. si agentia imobiliara. Daca v-ati obligat la plata unui comision din pretul total de vanzare si nu din cota parte ce va revine, trebuie sa il achitati integral, pentru ca agentia nu poate fi obligata sa incaseze mai putin decat suma convenita in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu achitat - apoi reclamatie Intelepth Intelepth Servicii imobiliare, achitate cu chitanta si factura. Apoi beneficiarul face reclamatie ca nu am semnat un contract de intermediere (acordul a fost verbal si a ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Litigiu agentie imobiliara - buna ziua, in data de 20.03.2021 am incheiat un contract de intermediere ... ovidiu.. ovidiu.. Buna ziua, In data de 20.03.2021 am incheiat un contract de intermediere cumparare cu o agentie imobiliara, in care scrie \"prezentul contract a fost ... (vezi toată discuția)