avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren .Bună ziua. Mama și fratele ei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren .Bună ziua. Mama și fratele ei au moștenit un teren de 1800mp ...

Bună ziua. Mama și fratele ei au moștenit un teren de 1800mp intravilan ,conform certificatului de moștenitor. La măsurătoarea efectuată de către un cadastrist s-a constatat că suprafața împrejmuită era cu 250 mp mai mică.Pentru definitivarea documentației cadastrale expertul le-a spus mamei și unchiului că are nevoie de o declarație notarială prin care să renunțe la cei 250 mp . De curând am aflat că cei 250 mp lipsă s-ar putea afla in posesia vecinului care nu are cadastru încă. Cum se pot recupera cei 250 mp având în vedere că terenul rămas în urma declarației notariale a fost împărțit între mama și fratele ei.De preferat fără tribunal.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:38, 20 Aprilie 2021
Odata ce au dat declaratie ca renunta la acea suprafata de teren, nu mai au ce recupera, cu sau fara proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren din succesiunea pe bunicii de pe tata care traieste, mama si sora traiesc si ele nuc23 nuc23 Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul ... (vezi toată discuția)
Suprafata mai mare dupa masuratori soringeorge2003 soringeorge2003 Bunicii au decedat. Nu aveau cadastru si intabulare. In urma masurarilor efectuate de cadastrist a reiesit faptul ca, curtea are o suprafata de 2800 mp, in ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate 70iana 70iana Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie : eu si fratele meu am fost dati in judecata de alti 3 mostenitori (frati intre ei) in sensul scoaterii tatalui meu ... (vezi toată discuția)