avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemizatia ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemizatia ingrijire copil

Numele meu e Tatiana, si as avea o intrebare legata de indemnizatia de ingrijire copil.
Eu sunt functionar public, iar de curand, prin legea unica de salarizare ni s-a ridicat restrictia de a nu mai avea si alte venituri in afara de salariu.
De asemenea, sunt insarcinata si as vrea sa stiu ce fel de venituri se iau in calcul la calculul indemnizatiei de ingrijire copil.
De fapt intrebarea este mai complicata. eu as vrea sa fac un contract de prestari servicii cu o firma, dar nu stiu daca am voie sau sub ce forma tr sa fac acest contract, trebuie sa fiu persoana fizica autorizata, sau pot ca simpla persoana
fizica sa inchei acest contract??? daca stie cineva toate chichitele astea din dreptul muncii, va rog sa ma lamuriti si pe mine.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:27, 5 Ianuarie 2010
1. Conventia civila de prestari servicii (CCPS) nu face parte din "dreptul muncii".
2. CCPS se supune dreptului civil si nu Codului muncii si se poate incheia si cu o persoana fizica pentru o perioada bine determinata si pentru o lucrare anume, cu caracter ocazional.
3. Veniturile obtinute in baza CCPS se iau in calcul la indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventiew civila? Monica H. Monica H. se mai poate incheia conventia civila de prestari servicii?? (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului putineanu putineanu Buna ziua , venirea pe lume a unui copil ar trebui sa fie un lucru extraordinar , numai ca eu si prietena mea (viitoare sotie ) am intampinat problema, si ... (vezi toată discuția)