Numele meu e Tatiana, si as avea o intrebare legata de indemnizatia de ingrijire copil.
Eu sunt functionar public, iar de curand, prin legea unica de salarizare ni s-a ridicat restrictia de a nu mai avea si alte venituri in afara de salariu.
De asemenea, sunt insarcinata si as vrea sa stiu ce fel de venituri se iau in calcul la calculul indemnizatiei de ingrijire copil.
De fapt intrebarea este mai complicata. eu as vrea sa fac un contract de prestari servicii cu o firma, dar nu stiu daca am voie sau sub ce forma tr sa fac acest contract, trebuie sa fiu persoana fizica autorizata, sau pot ca simpla persoana
fizica sa inchei acest contract??? daca stie cineva toate chichitele astea din dreptul muncii, va rog sa ma lamuriti si pe mine.
multumesc mult
1. Conventia civila de prestari servicii (CCPS) nu face parte din "dreptul muncii".
2. CCPS se supune dreptului civil si nu Codului muncii si se poate incheia si cu o persoana fizica pentru o perioada bine determinata si pentru o lucrare anume, cu caracter ocazional.
3. Veniturile obtinute in baza CCPS se iau in calcul la indemnizatia pentru CCC.