avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Reprezint în funcția de consilier juridic ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Reprezint în funcția de consilier juridic o firma ...

Buna ziua! Reprezint în funcția de consilier juridic o firma de construcții, însă nu sunt înscrisă la Colegiul Consilierilor juridici încă, sunt și fără o experiență practica vasta, cu facultatea terminată de 2 ani, însă abia de o luna am găsit acest post pe domeniul meu. Am nevoie de o informație. Firma pe care o reprezint are câteva facturi neplătite fata de o firma, de aceea am fost și chemați în judecata de aceasta. Instanța s-a pronunțat, a admis în parte cererea creditoarei de a le acorda sumele cerute, iar în textul instanței se precizează ca avem 10 zile pentru a depune o cerere în anulare. Din câte știam eu la facultate, în legătură cu hotărârile pronuntate în prima faza a judecății, decizia se va ataca prin apel. Șeful mi-a spus ca vrea sa atace soluția și, desi știm ca vom plăti într-un final, vrem sa amânăm aceasta plata pana când vin încasările. Deci...urmează întrebarea: trebuie sa depun cerere în anulare sau sa intentez apel? Care este diferența între cele doua?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:05, 21 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca era vorba despre o acțiune în pretentii întemeiat a e dispozițiile dreptului comun calea de atac e apelul,în cazul dvs e vorba despre o ordonanță de plata .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
deci nu putem ataca decizia în niciun fel? măcar sa cerem plata eșalonată sau o amânare a plății
~ Conținut șters la cerere ~
Fiind vorba despre o ordonanță de plata calea de atac este cererea în anulare art 1023 NCPC
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala-ncpc elena20a elena20a Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca pot sa atac decizia din dosarul de fond (ordonanta presedintiala-stabilirea unui program de relatii personale cu minora), ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters336142 ContSters336142 Am avut un proces privind un litigiu de munca pe care l-am pierdut. In apel, mi s-a respins cererea ca fiind tardiva (inaintata in 30 zile , asa cum era ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata lidiao lidiao Buna ziua, am o rugaminte daca puteti sa imi explicati ce inseamna ceea ce am primit: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a ... (vezi toată discuția)