Buna ziua! Reprezint în funcția de consilier juridic o firma de construcții, însă nu sunt înscrisă la Colegiul Consilierilor juridici încă, sunt și fără o experiență practica vasta, cu facultatea terminată de 2 ani, însă abia de o luna am găsit acest post pe domeniul meu. Am nevoie de o informație. Firma pe care o reprezint are câteva facturi neplătite fata de o firma, de aceea am fost și chemați în judecata de aceasta. Instanța s-a pronunțat, a admis în parte cererea creditoarei de a le acorda sumele cerute, iar în textul instanței se precizează ca avem 10 zile pentru a depune o cerere în anulare. Din câte știam eu la facultate, în legătură cu hotărârile pronuntate în prima faza a judecății, decizia se va ataca prin apel. Șeful mi-a spus ca vrea sa atace soluția și, desi știm ca vom plăti într-un final, vrem sa amânăm aceasta plata pana când vin încasările. Deci...urmează întrebarea: trebuie sa depun cerere în anulare sau sa intentez apel? Care este diferența între cele doua?
Daca era vorba despre o acțiune în pretentii întemeiat a e dispozițiile dreptului comun calea de atac e apelul,în cazul dvs e vorba despre o ordonanță de plata .
Ordonanta de plata
lidiao
Buna ziua, am o rugaminte daca puteti sa imi explicati ce inseamna ceea ce am primit: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a ... (vezi toată discuția)