avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pentru ...

Bună seara!
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pentru problema unui prieten.
Nu are carte de munca, lucreaza liber profesionist ca si zugrav(renoveaza apartamente) si zilele trecute a fost avertizat de catre o avocata sa ii inapoieze suma de bani cu care a fost platit altfel il da in judecata la Directia Generala Antifrauda si altor instituții abilitate. Mentionez ca el a prestat servicii fara un contract semnat cu ea.
Astept răspuns.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: florin1960 , utilizator 23:58, 25 Aprilie 2021
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

De dat în judecată la instituții nu poate, doar în instanță se dă în judecată. Probabil îl amenință cu reclamații pentru evaziune fiscală. Dacă omul știe că a executat lucrarea bine și nu are motive să fie nemulțumită nu ar trebui, în opinia mea, să o bage în seamă. Angajându-l la negru și d-na avocat a încălcat legea și, la rândul lui, o poate reclama cel puțin la ITM din acest motiv (caz în care și el ar fi amendat, dar cu mult mai puțin decât ea).

Nu a fost mulțumită de lucrare sau de ce își cere banii înapoi?
Buna ziua,
A fost mulțumită pana la partea cu ușa , dupa care a inceput sa țipe la el si spunandu-i ca e muritor de foame . Din cate am înțeles si cu o zi inainte de a se intampla cu usa, la fel a venit pusă pe cearta. Părerea mea este ca nu știa cum sa scape de el sau a vrut sa ii muncească pe nimic.
Mulțumesc!

Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
E greu de crezut asa ceva.Orice avocat stie ca daca nu s-a incheiat un inscris numit contract si nici chitante pentru sumele incasate si ce reprezinta aceste sume nu are sanse sa faca demersuri legale in instanta la ONPC iar aia cu Directia Generala Antifrauda fiscala e chiar plina de haz.Ce avocat isi doreste sa reclame pe cineva pe care il plateste la negru ? :))).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care a fost treaba cu usa ?
oricum, avocata sau nu, prietenul nu are de ce sa se intimideze la aceste amenintari, daca omul a fost corect, adica a prestat o munca pt banii pe care i-a luat.
Sunt multi oameni care se bucura de munca altora in mod necuvenit,
Pt viitor sa declare si niste venituri la anaf ,sa plateasca impozit.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incearca sa-l terorizeze pe meserias. Dac este totusi meserias si a facut treaba buna, Daca este asa zis ,,meserias'' nici atunci nu are ce sa-i faca.

Alte discuții în legătură

Contract de curatenie intre doua persoane fizice mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Sunt o persoana fizica (neautorizata, nu e necesar) si am patru camere inchiriate in scop turistic. Intentionez sa colaborez, pentru a ma ajuta la ... (vezi toată discuția)
Cum se legalizeaza plata unui serviciu executat de persoane fizice alinedelea alinedelea Cum se poate plati legal un serviciu de varuire de catre persoane fizice a unei scarii de bloc, in situatia in care locatarii nu au fost de acord sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Prestare munca persoana fizica pentru alta persoana fizica Resuman Resuman In ce conditii poate presta munca o persoana fizica pentru alta persoana fizica? (vezi toată discuția)