avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pentru ...

Bună seara!
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pentru problema unui prieten.
Nu are carte de munca, lucreaza liber profesionist ca si zugrav(renoveaza apartamente) si zilele trecute a fost avertizat de catre o avocata sa ii inapoieze suma de bani cu care a fost platit altfel il da in judecata la Directia Generala Antifrauda si altor instituții abilitate. Mentionez ca el a prestat servicii fara un contract semnat cu ea.
Astept răspuns.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: florin1960 , utilizator 23:58, 25 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.14 C.mun.
(1) În sensul prezentului cod, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.
...
(3) Persoana fizică dobândeşte capacitatea de a încheia contracte individuale de muncă în calitate de angajator, din momentul dobândirii capacităţii depline de exerciţiu.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok.Mea culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de curatenie intre doua persoane fizice mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Sunt o persoana fizica (neautorizata, nu e necesar) si am patru camere inchiriate in scop turistic. Intentionez sa colaborez, pentru a ma ajuta la ... (vezi toată discuția)
Cum se legalizeaza plata unui serviciu executat de persoane fizice alinedelea alinedelea Cum se poate plati legal un serviciu de varuire de catre persoane fizice a unei scarii de bloc, in situatia in care locatarii nu au fost de acord sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Prestare munca persoana fizica pentru alta persoana fizica Resuman Resuman In ce conditii poate presta munca o persoana fizica pentru alta persoana fizica? (vezi toată discuția)