avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marire onorariu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marire onorariu

Sunt in mijlocul unui proces de partaj care dureaza de peste 3 ani. Am un avocat angajat cu contract, caruia i-am platit onorariul cerut initial. Acum avocatul doreste marirea onorariului, bazat pe durata procesului, prea multe termene, prea multa munca pentru el.
Este legala cererea lui? In contractul pe care il avem NU se specifica o asemenea clauza. Ma simt prins la mijloc, daca nu accept, ma poate teoretic lasa cu ochii in soare cum se zice...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 15:34, 22 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să gasiti o solutie de compromis,se intampla si astfel de situații cand practic nu poti estima durata unui proces.Pe de alta parte si colegul respectiv ar tb sa fie înțelegător și să găsească o varianta în care sa tina cont si de cat ati achitat dvs,cat ar maii putea să dureze etc.
Totusi n-am inteles daca un asemenea demers al avocatului de a cere marirea onorariului, DUPA ce a incasat deja suma stabilita in contractul de asistenta juridica, care nu prevede clauze de majorare ulterioara, este legal.
Multumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Încercați să gasiti o solutie de compromis,se intampla si astfel de situații cand practic nu poti estima durata unui proces.Pe de alta parte si colegul respectiv ar tb sa fie înțelegător și să găsească o varianta în care sa tina cont si de cat ati achitat dvs,cat ar maii putea să dureze etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cuprinda un contract cu un avocat pentru fi reprezentat de acesta in instanta nsm nsm 1. V-as ruga ,daca se poate sa-mi spune-ti , ce anume trebuie sa cer , sa se treaca intr-un contract cu un avocat pe care voi dori sa-l angajez intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Contract avocat vcatalina vcatalina Buna ziua, intrebarea mea este una simpla,in cazurile penale este nevoie de contract intre avocatul ales si partea incriminata,sau intre avocat si o alta ... (vezi toată discuția)
Odata ce a incasat acum 1o zile onorariul, avocatul nu raspunde ... drastic drastic o data ce a incasat acum 1o zile onorariul, avocatul nu raspunde sub nici o forma la solicitarile mele sa stiu ce se intimpla cu dosarul meu. La fel dupa cum ... (vezi toată discuția)