avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare la 5 metri de fereastra. Ordin 119/2014
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare la 5 metri de fereastra. Ordin 119/2014

Buna.
Locuiesc intr-un bloc cu curte interioara cu bariera, cu locuri de parcare marcate.
Sub geamul meu erau pusi niste stalpi care impiedicau parcarea nefiind loc de parcare marcat. Stalpii au fost scosi de administrator din ordinul primariei.
Astfel sub geamul meu si lipiti de zid parcheaza incontinuu oricine vrea unul vine altul pleaca .
Exista ordinul ministerului sanatatii 119/2014 care prevede parcarea la minim 5 metrii de peretele blocului.

Am sesizat politia mi-au raspuns ca fiind spatiul cu bariera nu pot interveni nefiind spatiu public.

Am scris primariei care mi-a spus ca stalpii nu apareau in planul de constructie si pentru ordonanta asta se ocupa DSP-ul.


A fost DSP ul si mi-a raspuns ca: in locatia mai sus mentionata accesul este restrictionat (exista bariera), locul petitionat de dvs si identificat (conform pozelor transmise ) nu este parcare amenajata si marcata, prin urmare Directia de Sanatate Publica nu are competenta pentru identificarea 1 legitimarea persoanelor care opresc 1 stationeaza in locuri neamenajate 1 interzise, conform Ord. MS nr. 119/2014 art 4 lit c.

Concluzia e ca nici politia, nici primaria nici dsp-ul nu m-au ajutat.
Se parcheaza sub geamul dormitorului mi se pune in pericol sanatatea , se incalca legea ordonanta precizand clar cei 5 metrii si nici o autoritate nu sunt de nici un folos.

Ce pot sa fac?
Mi se pare absurd.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
lidiav1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: lidiav1234 , utilizator 15:21, 23 Aprilie 2021
Solicitati administratorului sa va prezinte documentul prin care primaria a dispus scoaterea stalpilor respectivi, cu indicarea articolului de lege care permite asa ceva.
Primaria nu are atributii in spatii inchise cu bariera, nefiind spatiu public administrat de primarie, ci doar acces pentru proprietari.
Multumesc pentru raspuns.
Am intrebat direct primaria de ce a cerut scoaterea stalpilor si am primit acest raspuns:

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții s-au deplasat la imobil și au constatat următoarele:
Stâlpii la care faceți referire nu figurează în planul de Amenajare Exterioară Faza 1 din documentația tehnică aferentă Autorizației de Construire.
Având în vedere că Poliția Locală nu este abilitată să aplice sancțiunile contravenționale prevăzute de H.G. nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, vă îndrumăm să vă adresați Direcției de Sănătate Publică Județeană Cluj, instituția competentă cu privire la cele sesizate de dvs.
Daca stalpii nu sunt mentionati in documentatia respectiva, primaria a procedat corect.
In mesajul dvs. initial ati mentionat ca stalpii erau pusi, fara a preciza daca erau sau nu prevazuti in proiect.
Puteti cere adunarii generale a proprietarilor din asociatie sa aprobe montarea stalpilor respectivi si implicit interzicerea parcarii pe respectivele locuri.
Sunt chiriasa in acest apartament dar am sa-i cer proprietarului sa faca asta.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare langa o proprietate privata Djony7 Djony7 Buna ziua, Am o dilema cu privire la un loc de parcare langa o proprietate privata. Este vorba de o casa,langa care este un spatiu public de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Pentru care categorie de autovehicule este interzis parcarea la cel puțin 5 m? Marian 76 Marian 76 Locuesc la bloc la parter, fostul primar a amenajat o parcare iar de atunci au apărut problemele, am cerut primăriei din localitatea sa îmi lase spațiu de ... (vezi toată discuția)
Parcat in fata geamului Florian96 Florian96 M am mutat recent intr o noua zona din Iasi dar a aparut o problema, un vecin parcheaza mereu in dreptul geamului ( apartamentul meu fiind la parter ). Am ... (vezi toată discuția)