Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal ca in proba practica a unui potential angajat venit la interviu acesta sa fie dus in sectia de productie pentru test practic si constientizarea muncii. Pun acesta intrebare deoarece aud pareri impartite referitoare la legalitatea dpdv al Codului Muncii. Multumesc!
Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
Multumesc pentru raspuns, cunosc art. 29 din Codul Muncii, dar eu faceam referire la existenta unui posibil text de lege care sa interzica proba practica inaintea incheierii unui contract individual de munca, facand abstractie de modalitatile stabilite in ROI/CCM care nici nu exista in ceea ce ma priveste pe mine. Din CM eu inteleg ca singura modalitate de verificare prealabila a aptitudinilor profesionale este pe baza de informatie si mi se spune ca nu este in temeiul legii sa dai probe practice unei persoane in cadrul sectiei de lucru inainte de a fi angajata. Multumesc inca o data!
Perioada de proba
adinellazip
Buna ziua,
lamuriti-ma va rog si pe mine: exista o formula de genul \'Invitatie la proba de lucru\' care se completeaza pentru un posibil viitor angajat ? Sau ... (vezi toată discuția)
Proba la locul de munca
tom33
-este binecunoscut faptul ca in multe cazuri ceea ce se prezinta la interviu despre un job poate fi diferit fata de ceea ce este intr adevar real
-pentru a nu ... (vezi toată discuția)