Certificat fiscal și adeverință de rol de la Primărie.
Buna ziua, sunt în următoarea situație : tatăl meu are pe rol la o Primărie, sa ii zicem Leordeni, un imobil și teren. De la decesul acestuia (5 ani) eu am plătit impozit. Când am făcut succesiunea, cei de la Primărie au refuzat sa îmi scoată adeverință de rol și fiscal pentru acestea pe motiv că eu nu am act de proprietate și nici ei nu au. Are vreo legătură ca eu nu am act de proprietate, atât vreme cât ei au acel rol înregistrat la primărie. Mi se pare un abuz din partea celor de la Primărie.
Am dreptul sa mi se elibereze adeverință de rol și fiscal în aceste condiții? Dacă da, cum pot sa le obțin?
Solicitati primariei copii de pe actele ce au stat la baza deschiderii rolului fiscal si veti afla in ce temei tatal dvs. detinea acea proprietate. Solicitati primariei eliberarea titlului de proprietate .
Solicitati primariei sa va elibereze pe numele tatalui un certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar in care sa figureze terenul si constructia, apoi mergeti la un notar public si solicitati dezbaterea succesiunii. Dupa inregistrarea dosarului succesoral, notarul public va va elibera o delegatie pe baza careia veti putea obtine de la primarie si certificatul de atestare fiscala pe numele tatalui.