avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conform legii 175/2020, ca sa vinzi n teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conform legii 175/2020, ca sa vinzi n teren extravilan agricol ...

Conform legii 175/2020, ca sa vinzi n teren extravilan agricol e nevoie de avizul de înstrăinare de la primărie (dupa ce se parcurg toți pașii prevăzută de lege).
1. Cat timp e valabil avizul?
2. Avizul se poate cere si înainte de a avea un cumpărător?
3. Daca niciunul dintre preemptorii prevazuti in lege nu isi manifesta dorința de a cumpara, terenul se poate vinde persoanei care cumpara casa si terenul intravilan si care este un orășean (adică nu locuieste in a el sat)?
Cel mai recent răspuns: ladriana , utilizator 08:26, 23 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avizul final este valabil 6 luni de la data comunicării către vânzător. Avizul este valabil şi ulterior împlinirii acestui termen, dacă părţile au încheiat în perioada sa de valabilitate un antecontract sau un pact de opţiune care are ca obiect terenul agricol extravilan pentru care a fost emis.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz-adeverinta preemptor eliberata de primarie rac_trans@yahoo.com rac_trans@yahoo.com Buna ziua. Am o intrebare. In luna ianuarie 2023 am vrut sa achizitionez o parcela de teren extravilan (zona Sibiu) , vanzatorul fiind de acord am mers ... (vezi toată discuția)
Pentru vanzarea unui teren agricol mai este nevoie de publicitate ... vlsdan vlsdan Pentru vanzarea unui teren agricol mai este nevoie de publicitate noua daca aceasta s-a facut acum doi ani iar conditiile de vanzare, inclusiv pretul, nu s-au ... (vezi toată discuția)
Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)