Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conform legii 175/2020, ca sa vinzi n teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conform legii 175/2020, ca sa vinzi n teren extravilan agricol ...

Conform legii 175/2020, ca sa vinzi n teren extravilan agricol e nevoie de avizul de înstrăinare de la primărie (dupa ce se parcurg toți pașii prevăzută de lege).
1. Cat timp e valabil avizul?
2. Avizul se poate cere si înainte de a avea un cumpărător?
3. Daca niciunul dintre preemptorii prevazuti in lege nu isi manifesta dorința de a cumpara, terenul se poate vinde persoanei care cumpara casa si terenul intravilan si care este un orășean (adică nu locuieste in a el sat)?
Cel mai recent răspuns: ladriana , utilizator 08:26, 23 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avizul final este valabil 6 luni de la data comunicării către vânzător. Avizul este valabil şi ulterior împlinirii acestui termen, dacă părţile au încheiat în perioada sa de valabilitate un antecontract sau un pact de opţiune care are ca obiect terenul agricol extravilan pentru care a fost emis.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AriaAlexandra AriaAlexandra Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am citit legea 17/2014 si 175/2020 si incerc sa imi dau seama cum sa procedez ca sa pot vinde un teren cat mai repede. Am ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)