avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu avea o pensie de handicap plus pensia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu avea o pensie de handicap plus pensia normală. Cei ...

Tatăl meu avea o pensie de handicap plus pensia normală. Cei de la banca BRD au blocat banii de handicap pana cand se duce actul de succesiune. Nu inteleg de ce . E normal asa ceva? O bancă sa ne oblige sa facem succesiunea? Si daca nu facem in 90 zile ii pierde. Ce putem face ca mama sa poata lua banii?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:53, 22 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să dezbateti succesiunea.
Altfel nu veti putea scoate banii.
Si da, e normal. Banii sunt ai tatălui, iar tatăl e decedat. Ca atare, trebuie să vă dovediți calitatea de moștenitori legal si sa detineti un act de proprietate pentru suma respectiva, pentru a o încasa.
Adică să obțineți un certificat de moștenitor.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. mă confrunt cu următoarea situație și vreau să ... Ionut mihnea Ionut mihnea Buna seara. Mă confrunt cu următoarea situație și vreau să întreb dacă mă poate ajuta cineva. Am 2 întrebări: 1. Trebuie sa fac succesiunea după ... (vezi toată discuția)
Succesiune partiala pt banii din cont bancar? iasminabran iasminabran Buna ziua, vin si eu cu un caz: -mama a decedat de 1 luna si are deschis la banca -Raiffeisen Bank, un cont pt virare salar (lucrase pana in martie) si ... (vezi toată discuția)
Probleme de succesiune bgcto bgcto Buna tuturor. Pe scurt problema este aceasta. Mama a decedat in Mai. tatal meu m-a trecut in locul mamei in contul bancar in Aprilie, stiind ca ea va deceda. ... (vezi toată discuția)