avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este necesar sa faca dovada depunerii banilor in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este necesar sa faca dovada depunerii banilor in cont?...

Daca o persoana vrea sa vanda partea ei dintr-o mostenire (dintr-un apartament mai precis) unei rude,cu clauza de intretinere, este necesar ca persoana care cumpara sa faca dovada depunerii banilor in cont?
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
vali m, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:43, 24 Aprilie 2021
Daca pretul vanzarii depaseste 50.000 de lei, da, este necesar ca plata pretului (sau a partii din pret care depaseste 50.000 lei) sa se faca intr-un cont bancar , fie prin transfer bancar din alt cont, fie prin depunere de numerar in acel cont. Cel putin asta trebuie sa prevada contractul ce se va incheia. Asta nu inseamna ca e obligatoriu ca la data incheierii contractului de vanzare sa se faca si dovada efectuarii platii.
persoana care vinde vrea si bani pt cota ei si intretinere ?
Daca da cota din casa ( deci nici macar o casa intreaga) in schimbul intretinerii, mai vrea si bani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara credit bancar claklaus claklaus As dori sa stiu care este procedura actualizata pentru cumpararea unui apartament fara credit bancar (persoana casatorita, pret apartament 55.000 euro)? Am ... (vezi toată discuția)
Necesit consultanta act apartament Doru.I Doru.I Va salut, necesit consultanta dumneavoastra. Locuiesc intr-un apartament de 20 de ani. Propietarii apartamentului sunt bunicii mei. Bunicul m-a contactat ca ... (vezi toată discuția)