avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un act de vanzare cumparare in care apare o amprenta, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un act de vanzare cumparare in care apare o amprenta, in loc ...

Un act de vanzare cumparare in care apare o amprenta, in loc de semnatura vanzatorului, fara sa se mentioneze motivul pt care persoana nu a putut semna, este valabil? Act tinut ascuns 20 ani.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:26, 29 Aprilie 2021
Am zis ca e act ascuns, pt ca nu s a deschis rol fiscal pe baza lui. Ulterior, acel teren mama l a primit in succesiune ea avand deschis rol fiscal, iar acum dupa moartea mamei mele, cel care are actul isi revendica proprietatea. Deci 20 ani , persoana, care era o ruda apropiata, a lasat o pe mama sa foloseasca acea proprietate fara sa zica nimic, nici macar dupa ce in urma unei succesiuni, i a revenit mamei.

editat citat- pt a a raspunde, se apasa pe raspunde, e jos in stanga ecranului.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Ulterior, acel teren mama l a primit in succesiune

a lasat o pe mama sa foloseasca acea proprietate fara sa zica nimic, nici macar dupa ce in urma unei succesiuni, i a revenit mamei.

Nu prea inteleg cum...ulterior
Mama a mostenit prin succesiune dupa persoana care figura ca vanzator acea proprietate. Cumparatorul nu a fost parte in succesiune. Actul de vanzare cumparare a fost anterior succesiunii.

gi-jane2 a scris:

Ulterior, acel teren mama l a primit in succesiune

a lasat o pe mama sa foloseasca acea proprietate fara sa zica nimic, nici macar dupa ce in urma unei succesiuni, i a revenit mamei.

Nu prea inteleg cum...ulterior

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
aha, am inteles. mama poate dovedi ca e mostenitor al acelei casa, cumparatorul poate dovedi ca a cumparat.
Mama a intabulat casa , a pus-o pe rol ?
Cert e ca se va judeca cu cumparatorul, ramane de vazut care act se va anula.
Eu vad rezolvarea in viitor prin raportare la trecut. Doamna care a mostenit e ok, are rol, etc. Acum vine un oarecare ce-si zice cumparator cu o hartie din 1900 toamna. Doar ca in instanta acesta va trebui sa dovedeasca a cui e amprenta. Daca vanzatorul a facut vreo nazbatie cat a tinut umbra pamantului, e posibil sa existe undeva, pe la militie, fișa dactiloscopică decadactilară cu amprentele degetelor lui. Urmeaza o expertiza pt. a se stabili etc, etc. Daca nu l-au fișat organele, e greu de dovedit, practic imposibil, ca acea amprenta a apartinut cui zice cumparatorul!
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amprenta AlexandruCBida AlexandruCBida Bună Ziua. Mama mea are o sora. Acum ceva ani pe când trăia strabunica și era proprietara pe casa unde au copilărit mama și mătușa, mătușa mea (sora ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare Ilinca Banu Ilinca Banu Buna seara! Varul meu are un act de vanzare/cumparare, incheiat cu bunicul, in 1991, pt un teren. Acest act a fost tinut ascuns pana acum. In anul 2000 tatal ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de vanzare cumparare ana_panait ana_panait Buna ziua Am nevoie de ajutor pt a sti cum sa procedez si va rog sa-mi raspundeti la doua indoieli; faptul ca in incheierea de autentificare a contractului ... (vezi toată discuția)