avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Sotul meu a decedat, eu si copilul fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Sotul meu a decedat, eu si copilul fiind mostenitorii ...

Buna seara,
Sotul meu a decedat, eu si copilul fiind mostenitorii fondului sau de nn pensii pilonul II. As vrea sa stiu de ce partea mea din fondul privat de pensii al sotului meu va ajunge in fondul meu de nn pensii, pentru ca nu mi se pare corect. O suma de bani incasata acum nu va mai avea aceeasi valoare peste 30 de ani. Ma poate sfatui cineva cum as putea proceda pentru a incasa toata suma din fondul de nn pensii al defunctului meu sot, va rog frumos? (alta varianta decat sa renunt la intreaga masa succesorala in favoarea copilului)
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:05, 26 Aprilie 2021
Daca sunteti, la randul dvs, participant la un fond de pensii private iar copilul nu este particpant, singura varianta ca suma sa fie incasata integral este sa renuntati la succesiunea sotului, astfel incat copilul sa mosteneasca intreaga suma, dar asta inseamna ca veti renunta si la orice altceva a ramas de mostenit dupa sotul dvs.

Articolul 38 din legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat:
(1) În cazul decesului unui participant înainte de deschiderea dreptului la pensia privată, beneficiarilor li se deschide câte un cont la ultimul fond de pensii la care a contribuit participantul decedat, în care se transfera activele cuvenite fiecăruia.
(2) Drepturile beneficiarilor prevăzuți la alin. (1) sunt aceleași cu cele ale participanților la acel fond de pensii.
(3) Beneficiarul are dreptul, după caz, la:
a) cumularea conturilor la un singur fond de pensii, dacă are calitatea de participant la un alt fond de pensii;
b) plata unica sau plați eșalonate în rate pe o durata de maximum 5 ani, fără a datora penalități, dacă nu are calitatea de participant.
(4) Plata drepturilor beneficiarului se face în termen de 10 zile lucrătoare de la data solicitării acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Mostenire pensie privata nn Dogh Dogh Va salut. Tatal meu avea pensie privata la NN , dupa decesul lui am ramas singurul mostenitor mama renuntand la mostenirea pensiei private in favoarea mea. Cei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei ... adiduta2006 adiduta2006 Buna ziua! Eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei rude decedate ce are pensie privata pilonul 2 la Generali. Eu am renuntat prin act notarial la ... (vezi toată discuția)