avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dacă , intr-un contract de credit , creditorul a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dacă , intr-un contract de credit , creditorul a înregistrat ...

Dacă , intr-un contract de credit , creditorul a înregistrat contractul (titlul executoriu) în RNPM ( potrivit Legii nr.196/2020), însă a cesionat ulterior creanța unui recuperator de creanțe, care a demarat executarea silită, noul creditor ( recuperatorul) trebuie la rândul său să o inscrie in RN sau rămâne valabilă înscrierea făcută de cedent?
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 13:18, 26 Aprilie 2021
Buna ziua!
Noul creditor avea obligația să notifice cesiune de creanță debitorului, în situația în care nu a făcut acest lucru executarea silită este nulă și trebuie formulată o contestație la executare în acest sens!
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns !

In orice caz , consultand lista titlurilor executorii inscrise in RNPM, in speta respectiva nu a existat nici o inscriere ( nici din partea creditorului initial cedent , nici din partea noului creditor cesionar !
Ma gandesc ca si acesta poate constitui un motiv pertinent de contestatie la executare ;
Este adevarat ?
Daca raspunsul este afirmativ, ma intereseaza sa stiu daca aceasta inscriere este necesar sa fie facuta si de catre cesionarul care a cumparat creanta , chiar daca inscrierea a fost facuta de catre cedent , inaintea cesionarii ?
Cu multa stima
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2021
Dănuț-Adrian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un cesionar sa participe la recurs dan s dan s Printr-un contract notarial, cesionara a cesionat o creanta cu ipoteca, creanta detinuta de cedent prin act notarial, pentru care acesta a demarat executarea ... (vezi toată discuția)
Confirmare notificare cesiune de creanță. ce pot să fac ca să dovedesc că această confirmare a fost utilizată abuziv ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire a unei situatii : O firma de recuperare a obtinut incuviintarea executarii silite , utilizand conf. ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta blondadeladrept blondadeladrept As dori sa stiu daca un contract de cesiune creanta autentificat de notar poate fi pus in executare silita impotriva debitorului cedat, ulterior notificarii ... (vezi toată discuția)