As avea o nelamurire,lucrez pt.o companie internationala,in Zalau,la sfarsitul lunii decembrie 2020 a trebuit sa fac analizele anuale in cadrul companiei;le-am facut,insa a trebuit sa mai duc alte recomandari(pt.schimbarea postului de lucru din motive medicale,avand hepatita B si D +pinteni calcaneeni),aceste recomandari aducandu-le in februarie,pana in prezent neprimind niciun raspuns.Adaug ca am facut un fel de reclamatie la cabinetul medical,de aici trimitandu-se un email catre cadrul SSM al fabricii si catre doctorul dedicat medicinei muncii ce se ocupa de angajati.As vrea un raspuns cat mai clar,ce as putea face,la cine sa apelez mai departe.Multumesc anticipat.
Recomandarile medicale de la specialist (in urma unei examinari medicale a salariatului) de care amintiti banuiesc ca au fost cerute de medicul specialist de medicina muncii (v-a dat trimitere la specialist) cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Recomandarile medicale primite trebuie depuse la medicul care le-a solicitat. In baza acestor recomadari, medicul specialist de medicina muncii trebuie sa emita o noua fisa de aptitudine pentru lucrator. Competenta legala pentru emitere fisa de aptitudine este a medicului specialist de medicina muncii. Angajatorul si angajatul trebuie sa primeasca cate 1 expl. din fisa de aptitudine conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 17 Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se completează numai de către medicul de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
-art. 22 Examenul medical periodic cuprinde următoarele:
a) înregistrarea evenimentelor medicale care s-au petrecut în intervalul de la examenul medical în vederea angajării sau de la ultimul examen medical periodic până în momentul examenului medical respectiv;
b) examenul clinic general, conform dosarului medical prevăzut în anexa nr. 4;
c) examenele clinice şi paraclinice, conform modelului de fişă prevăzut în anexa nr. 1 şi examenului indicat de către medicul specialist de medicina muncii;
d) înregistrarea rezultatelor în dosarul medical prevăzut în anexa nr. 4;
e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
f) la indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigaţii şi/ sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
Nelamurirea am scris-o in mesaj,nu am primit fisa de aptitudine si rezultatul analizelor din 7 decembrie 2020:"pana in prezent nu am primit niciun raspuns",adica azi 26.04.2021
Cand am postat nu era nicio nelamurire .... ati editat mesajul, probabil dupa postare.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.