avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cesiune creante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cesiune creante

in situatia in care asociatul A(cetatean italian) cesioneaza cu titlul gratuit creanta pe carea o detine fata de societate, persoanei B (cetatean german ) odata cu cesiunea la valoare nominala ,a partilor sociale ,cetateanul B (noul asociat) datoreaza cu titlul de impozit sume in Romania pentru faptul ca primeste cu titlul gratuit creanta fostului asociat A ? Dar in Germania?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:03, 5 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca primirea cu titlu gratuit, de catre cetateanul german, a creantei detinute initial de catre cetateanul italian nu reprezinta un venit impozabil in Romania. In Codul Fiscal sunt enumerate la art. 115 veniturile impozabile obtinute de catre nerezidenti. Totusi sumele pe care le va primi vor reprezenta venituri impozabile pentru statul german.

P.S.: daca creanta este purtatoare de dobanda, pentru dobanda se schimba datele problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende pentru persoane juridice straine Maria Tulbure Maria Tulbure Va rog sa-mi spuneti, cat este impozitul pe dividende pentru persoane juridice straine; ca sa fiu mai explicita, ce impozit trebuie sa plateasca pe dividende o ... (vezi toată discuția)
Cesiune p.s. mony mony Ce parere aveti despre urmatoarea solutie in cazul unei cesiuni de ps- acceptata de Registrul Comertului si de Finante-: un asociat unic persoana juridica vrea ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale-a doua tranzactie gigigi gigigi Am o nelamurire legata de interpretarea art. 66 al. 3 din Codul Fiscal si v-as ruga sa ma ajutati in solutionarea uratoarei spete, la care nu reusesc sa imi ... (vezi toată discuția)