avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensie

Dosar pensie
In luna august voi iesi la pensie de drept.Am 32 ani lucrati in Romania si 3 ani in Austria..Ce acte trebuie sa am pt a demonstra anii lucrati in Austria??Va lua legatura Casa de pensii din Romania cu cei de dincolo??Care este procedura??As dori da am pregatite din timp actele necesare.
Multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2021
Iulia C, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulia C , utilizator 12:39, 27 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de pensie, insoţită de documentele doveditoare, se depun la instituţia de asigurări sociale de domiciliu; aceasta va transmite în celălalt stat documentele necesare în vederea stabilirii drepturilor de pensie .

Actele necesare pentru înscrierea la pensia pentru limită de vârstă
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am lucrat 23 ani in romania, pentru care am pensie si am ... niculina55 niculina55 Daca am lucrat 23 ani in Romania, pentru care am pensie si am lucrat apoi si 13 ani in Spania cu forme legale, mi se poate recalcula pensia in Romania la ... (vezi toată discuția)
Vrea sa recuperez vechimea de 5 ani israel Croitoru Radu Croitoru Radu Cum sa recuperez ani de vechime de Israel sunt Croitoru Radu (vezi toată discuția)
Pensie din israel pentru cetateni romani? NicolaeFi NicolaeFi Buna ziua, imi puteti spune va rog daca mama are dreptul la pensie din Israel? Ea este nascuta in 1945. A lucrat in Romania 26.5 ani, dupa care s-a lasat de ... (vezi toată discuția)