Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua Pentru o tanara care a ieșit din sistemul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua Pentru o tanara care a ieșit din sistemul de protecție ...

Bună ziua
Pentru o tanara care a ieșit din sistemul de protecție speciala (a fost abandonata de mica și a stat in plasament pana la vârsta de 22 ani)..am înțeles ca ar putea beneficia de o indemnizatie timp de o luna...un salariu minim brut pe țară!..nimeni de la direcția de protecția copilului nu a informat_o cu nimic!Este legea 272 din 2004 și de curând a mai fost un proiect de lege care spunea ca are dreptul la 3 indemnizații la ieșirea din sistemul de protecție specială, în loc de una!..dacă dv știți mai multe informații va rog să-mi spuneți!
Ce drepturi ar avea tanara?...mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 28 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 272/2004
art.129
....
(4) Copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, precum și mamele protejate în centre maternale au dreptul, la ieșirea din sistemul de protecție specială, la o indemnizație care se acordă o singură dată, egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată, stabilit potrivit legii. Indemnizația se acordă, la ieșirea din sistemul de protecție specială, și copiilor pentru care s-a pronunțat o hotărâre definitivă de încuviințare a adopției.

Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată care prevede acordarea pe trei luni consecutive a indemnizației se afla inca in procedura de adoptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare oug isma87 isma87 Buna ziua, oug 65/2014 -referitoare la alocatiile pentru copiii cum se poate interpreta acest venit? este acordat pentru copiii sau pentru ... (vezi toată discuția)
Plasament Madalina RAICU Madalina RAICU Daca un coplil aflat in masura de plasament a implinit 18 ani si isi continua studiile la zi la o facultate, masura de plasament se prelungeste la acelasi ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru tineri proveniti din centrele de plasament firemanmihai firemanmihai Stimati utilizatori al acestui site de specialite juridica. Numele meu este Mihai N si sunt aici cu dv in dorinta de ajuta niste tineri proneviti din Centrele ... (vezi toată discuția)