buna ziua .as dori un raspuns la problema mea .am avut contract de munca determinat pana pe data de 31-12-2009 eu sunt insarcinata in luna a nouasi sunt in concediu prenatal,cand m-am dus cu concediul medical pe luna ianuarie mi-a spus ca nu mai mi-a prelungit contractul de munca,as vrea sa stiu daca este corect si legal ceea ce a facut patronul meu tinand cont de articolul 21din codul muncii.va multumesc
Contractul de munca a incetat la data stabilita prin insusi acel contract. Prin urmare angajatorul a procedat corect. Dvs aveti posibilitatea sa beneficiati de somaj daca indepliniti conditia de a fi muncit minim12 luni din ultimele 24 de luni.
Nu aveti pentru ce sa invocati in cauza prevederile art 21 din codul muncii : clauza de neconcurenta. Care este legatura, din punctul dvs de vedere?
Contractul de munca incheiat pe perioada determinata inceteaza de drept la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat. Este legal si nu inteleg ce legatura are cu art 21 din codul muncii care se refera la clauză de neconcurenţă. Va puteti inscrie la somaj daca indepliniti conditiile de stagiu. Concediul medical poate fi preluat si platit de CJAS.
Dvs aveti desfacere CIM art 56(j) situatie in care clauza de neconcurenta nu isi produce efectele.
Art. 22. - (1) Clauza de neconcurenţă îşi poate produce efectele pentru o perioadă de maximum 2 ani de la data încetării contractului individual de muncă.
(2) Prevederile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazurile în care încetarea contractului individual de muncă s-a produs de drept, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 56 lit. d), f), g), h) şi j), ori a intervenit din iniţiativa angajatorului pentru motive care nu ţin de persoana salariatului
Da, este perfect legal ... c.i.m. a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata unui c.i.m. incheiat pe o perioada determinata.
Clauza neconcurenta
alegz
In cazul in care exista urmatoarea clauza in contract: \\"Prevederile de mai sus, nu sunt aplicabile in cazurile in care incetarea contractului individual de ... (vezi toată discuția)