avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota 1/2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota 1/2 fiecare. ...

Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota 1/2 fiecare. In CF la mine este trecut "dobandit prin conventie" la cealalta persoana este trecut "dobandit prin succesiune". Imi puteti explica diferenta dintre cele doua ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:47, 28 Aprilie 2021
Dvs v-ati dobândit cota in baza unui contract, iar cealaltă persoană, prin mostenire.
Daca ambii ati cumparat, trebuia sa scrie la fel la ambii, dobandit pin conventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire adilaur adilaur In urma succesiunii ( sotia decedata ), sotul si fiul au devenit mostenitorii unui apartament . Cine trebuie sa preia rolul casei la sectia financiara ( sotul ... (vezi toată discuția)
La succesiune, este sau nu bun comun cu soția ? alinsusa alinsusa Am o neclaritate legat de o succesiune. Părinții mei au divorțat iar ulterior tata s-a recăsătorit. În timpul acestei căsătorii a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)