avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SPETA SUCCESIUNE Buna ziua , Speta: Sunt ingrijitoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SPETA SUCCESIUNE Buna ziua , Speta: Sunt ingrijitoare a doi batrani ...

SPETA SUCCESIUNE

Buna ziua ,

Speta:

Sunt ingrijitoare a doi batrani dintre care unul a decedat de curand (nu am instituita curatela pentru batranul in viata)

A mai ramas un batran de care am grija in continuare.

Au venit rudele de ambele parti si mi-au spus sa ingrijesc si de cel de-al 2 lea batran ca imi va face acte pe casa.

Problema este urmatoarea :
- nu se gasesc actele de propietate ale apartamentului
-detinem cartea de identitatea a batranului in viata si certificatul de deces
-alte acte nu le gasim
Batranul care a decedat are 2 mostenitori rezervarati frati, care au spus ca semneaza orice nu e problema.
Batranul ramas in viata are 90 ani si are alzeimer ,deasemenea are o sora in viata

Atat decedatul cat si sotia supravietuitoare nu au copii.

Cum credeti ca am putea rezolva problema cel putin pe partea batranului decedat ?

Desi, rudele de ambele parti imi explica ''sus si tare'' ca si cand am iesit de curand din pestera ca imi va lasa casa in maxim o luna se rezolva.

La mostenirea dupa defunct vin cei 2 rezervatari + sotia car vor accepta mostenirea si imi vor dona drepturile...pana aici e bine, dar ce te faci cu sotia supravietuitoare care are 90 ani si alzaimer...si nu are instituita curatela.

In linii mari ,vad doar o rezolvare cu primirea drepturilor de la cei 2 rezervatari si doar atat .... pana la dr. de propietate asupra intregii mosteniri e cale lunga si complicata, deci sustinerile rudelor nu au un suport juridic in sensul ca imi vor da toata casa.

O varianta gandita de mine suna ca asa:

Rudele de ambele parti rezervatari sa imi faca o vanzare sub semnatura privata a apartamentului...chiar daca este lovita de nulitate. Apoi sa-i dau in judecata si sa vina in instanta sa achieseze la pretentiile mele.(judecata dupa decesul sotiei supravietuitoare...desigur)

Exista alta solutie de-a dobandi dreptul de propietate asupra intregii mosteniri(casei) asa cum doresc rudele la unison ....sa-mi ofere?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2021
Antik, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:05, 2 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
In primul rand ca o procura este valabilă 3 ani, încetează la decesul persoanei si poate fi revocata oricand.
In al doilea rand pentru că este un conflict de interese, în sensul că nu va puteti dona dvs înșivă. Nu puteti semna și ca donator și ca donatar.
In al treilea rand, celalalt bătrân încă traieste, deci cu ce va rezolva o astfel de procura problema?
In al patrulea rand, imi pare ca moștenitorii va promit doar verbal cu diverse procuri și artificii, dar evită cu desavarsire să investească timp și bani in a rezolva problema clar, legal și corect. Nu este nici problema, nici datoria dvs să vă ocupați de moștenirea altora. Indiferent cat v-ar surâde ideea de a primi un apartament mai....Pe degeaba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2021
raluk0207, utilizator
Nu as aștepta cu procura in mana 3 ani,imediat m-aș duce la notar sa deschid succesiunea.,apoi in instanță.
Chestia cu conflictele de interese nu este valabilă la pers.fizice mai ales când voința mandantului este in sensul că mandatarul sa- și poată vinde chiar lui .

Multumesc. Faza cu "mai pe degeaba " mi-a plăcut. Sa schimbi pampers de 2 ori pe zi la un adult de 160 kg pe care îl refuza și asistentii de la primărie și să-l toaletezi la inghinal nu cred că este ceva placut. Deci nu va fi pe degeaba.
Ps : ăștia cu Alzheimer trăiesc mult
De fapt asta vor apartinatorii sa se descotorosească de această povară văzând că asist.sociali refuza aceste "toalete" la inghinal,la camine nu mai vorbim... se ia 3500 lei minim pt.un asemenea caz.

raluk0207 a scris:

Nu.
In primul rand ca o procura este valabilă 3 ani, încetează la decesul persoanei si poate fi revocata oricand.
In al doilea rand pentru că este un conflict de interese, în sensul că nu va puteti dona dvs înșivă. Nu puteti semna și ca donator și ca donatar.
In al treilea rand, celalalt bătrân încă traieste, deci cu ce va rezolva o astfel de procura problema?
In al patrulea rand, imi pare ca moștenitorii va promit doar verbal cu diverse procuri și artificii, dar evită cu desavarsire să investească timp și bani in a rezolva problema clar, legal și corect. Nu este nici problema, nici datoria dvs să vă ocupați de moștenirea altora. Indiferent cat v-ar surâde ideea de a primi un apartament mai....Pe degeaba.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2021
Antik, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cine v-a dezinformat ca intre persoanele fizice nu exista conflict de interese.
Dacă a fost atât de neplăcut să schimbați Pampersi, de ce nu v-ati orientat catre un apartament cu o situație juridică mai clară?
Din experienta, pana o sa va vedeti proprietar....multă apă o sa curgă pe Dunăre.
Dar dacă dvs stiti mai bine, faceti procuri...
Doar ridicam ipoteze la fileu ,din practica dvs.poate aflam ceva ce încă nu știu.
Dar se pare că tot ce știu este confirmat de dvs. care aveți practica nu gluma.

Mulțumim

raluk0207 a scris:

Nu stiu cine v-a dezinformat ca intre persoanele fizice nu exista conflict de interese.
Dacă a fost atât de neplăcut să schimbați Pampersi, de ce nu v-ati orientat catre un apartament cu o situație juridică mai clară?
Din experienta, pana o sa va vedeti proprietar....multă apă o sa curgă pe Dunăre.
Dar dacă dvs stiti mai bine, faceti procuri...

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate da o procură specială de către rudele defunctului pt.succesiune cu drept de-a putea dona drepturile obținute către mine.

Nu e nevoie de vreo procura, nu aveti ce face cu ea.
Ei va pot dona drepturile lor succesorale..
Iar sora celei cu alzaimer poate cere punerea ei sub interdictie sa ii fie tutore si sa va dea partea ei cu contract de întreținere cu avizul instantei. Daca va grabiti, poate apucati sa faceti asta pana la decesul intretinutei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Spider06 Spider06 Buna ziua Va rog sa ma indrumati pe urmatoarea situatie; 1. Batrana decedata face testament autentic, lasand o casa si un teren lui X (X nu are nici o ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)