avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... stie cineva?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

stie cineva?

In primul rand tuturor moderatorilor , colaboratorilor si celor care participala acest forum un sicer si calduros LA MULTI ANI.
Am dori sa va intrebam daca adunarea generala din cadrul unui ong doreste sa schimbe statutul si actul const. , acest lucru stim ca este posibil doar printr-un act aditional. Vom face 2 astfel de acte, unul pentru statut si altul pentru actul constitutiv? Am mers azi la un notar si nu ne-a putut oferi aceasta informatie si nu stim unde sa ne interesam.
Imi cer scuze dar am trecut mesajut intr-un capitol gresit, sa nu fie cu suparare la moderatori.
Cu stima
Ignat Monica
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 6 Ianuarie 2010
Se face un singur act aditional, act aditional nr. ... 1 (probabil) la XX (numele ong).
NU se specifica act aditoinal la ... statut sau act constitutiv.
Actul constitutiv este exprimarea vointei de constituire, iar functionarea unei entitati se face in baza statutului. Oricum in ambele sunt cuprinse cam aceleasi lucruri.
Se face act aditional si apoi un act constitutiv actualizat!
multumim mult de raspuns!
Sunt acte diferite, asadar se face 2 acte aditionale ... unul pentru statut si altul pentru actul constitutiv al ONG-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut asociatie ,, obste'' king peter king peter Poate o asociatie ,, obste de mosneni\'\', infiintata in anul 2000 in baza art 2 din Legea 21/1924, care nu a avut niciodata inregistrate [2018] organele de ... (vezi toată discuția)
Cod caen la un ong? LucaDaniela LucaDaniela Buna ziua, Pentru a adauga un cod CAEN la un ONG ce procedura trebuie urmata si ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)
Obligatie publicare act const nou dumitru2000 dumitru2000 - avem 1 contract de societate + statut ( societatea a fost infiintata in 1991) - de-a lungul timpului au fost intocmite mai multe acte aditionale (in ... (vezi toată discuția)