avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Daca am savarasit o fapta in perioada de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Daca am savarasit o fapta in perioada de incercare ...

Buna ziua. Daca am savarasit o fapta in perioada de incercare de doi ani, iar pana incepe cazul nou mie imi expira si perioada de incercare si indeplinesc si conditiile impuse de primul caz ( munca in folosul comunitatii, cheltuieli de judecata, vizite la probatiune si reintegrarea in societate ) se poate sa nu se aplice ridicarea suspendarii si aplicarea pedepsei cu executare?
Cel mai recent răspuns: Feeric2k18 , utilizator 15:43, 29 Aprilie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
In primul caz am avut o sentinta de 1 an si 6 luni cu suspendare, 60 zile in folosul comunitatii pentru o fapta savarsita acum in 2018, iar termenul de incercare a fost de 2 ani pentru conducere fara permis si sub influenta psihoactivelor ( THC )
In noiembrie 2020, am fost oprit de catre politia rutiera, avand permisul valabil si toate actele in regula, ulterior punandu mi se un drug test care a iesit pozitiv la THC ( mentionez ca eu consumasem cu 8 ore+ inaintea incidentului, nefiind deloc sub influenta sau catusi dd putin afectat.
Este vreo sansa daca procesul incepe dupa terminarea perioadei de incercare, avand toate conditiile impuse de primul caz indeplinite ?

Av. Liviu Voinea a scris:

Art. 96 Cod Penal

(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârșit o nouă infracțiune, descoperită până la împlinirea termenului și pentru care s-a pronunțat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanța revocă suspendarea și dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracțiune se stabilește și se execută, după caz, potrivit dispozițiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
(6) Dacă infracțiunea ulterioară este săvârșită din culpă, instanța poate menține sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispozițiile alin. (1), alin. (4) și alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

Dati-mi mai multe detalii despre spete sa va pot sfatui corespunzator.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În anul 2018 am avut un caz de conducere fără ... Alex611 Alex611 Bună ziua. În anul 2018 am avut un caz de conducere fără permis având prezenta în corp și o concentrație mica de thc, care în urma expertizelor la IML ... (vezi toată discuția)
Suspendarea dreptului de circulatie VladGheorghe26 VladGheorghe26 Salut acum 2 luni am fost prins sub influenta substantelor psihoactive (THC) am fost testat cu test de saliva care a iesit pozitiv apoi am fost trimis la ... (vezi toată discuția)
Buna seara,as avea si eu o intrebare si as aprecia amabilitatea ... Matei D Matei D Buna seara,as avea si eu o intrebare si as aprecia amabilitatea persoanei/persoanelor care imi vor raspunde: Am primit sentinta de inchisoare cu suspendare 2 ... (vezi toată discuția)