avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Mă numesc Felvenți Laurențiu Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Mă numesc Felvenți Laurențiu Am rugămintea să ...

Bună ziua !
Am rugămintea să mă sfătuiți in legătură cu o speță la o evacuare .
Am achiziționat de la o firmă aflată in insolvență prin licitație un imobil teren extravilan(33251 m2) pe care se află edificate anumite imobile(casă , garaj ,magazie ,adăpost animale etc) fără autorizații .
Din acest imobil teren , o suprafată de 2000 de m2 se află in posesie o persoană fizică care a avut o promisiune de vânzare din 2009 autentificată la notariat dar pe alt teren făcută de firma care a intrat în insolvență.
Pe această bucată de teren persoana care pretinde posesia a construit fără autorizație gard din beton , o magazie din cărămidă şi una din tablă şi un foişor .Am încercat evacuarea la judecătorie intemeiată pe art.1033-1040 şi instanța de fond şi în apel mi-a respins acțiunea pentru a ne judeca pe drept comun.
Acțiunea de evacuare o pot cere pe calea Ordonanței
Presedințiale ? Sau să cer evacuarea pe calea dreptului comun ?
Cu deosebit respect !
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Felventi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 16:27, 5 Mai 2021
Cel mai probabil va fi nevoie de formularea unei actiuni in revendicare pentru recuperarea terenului ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa magazie lemne MihaiErik MihaiErik Bună ziua, stăm într o curte comuna în Brașov, și deținem 4 magazii de lemne construite în 1977 fără autorizație, care au fost transformate în ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit Iovanca Iovanca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: este vorba despre un contract de inchiriere intre 2 persoane juridice. Chiriasul nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)