avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,am o problema cu concubina mea cu care am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,am o problema cu concubina mea cu care am și un copil ...

Buna ziua ,am o problema cu concubina mea cu care am și un copil 11 ani.Am făcut un act fara să mă consult cu avocat marog... la notar după presiuni de Ea i-am dat drept de uzufruct viager asta cat am.fost in relati bune acuma sa deteriorat relația și ma amenintat da afara pe baza legi 1034 din codul civil ,din casa,pe care am.cumparato eu din vânzarea casei mele din Zalău și am.cumparat asta din Jimbolia cu idea că investim și facem.casa.(pt că de asta sa și întâmplat fapta pe baza că investește și pe urmă o dau afara.ca o garantie că no dau afara a vrut ea și mă.tot presat) i-am dat dreptul de uzufruct.La notar ,care nu mi-a spus că mă poate da afara pe urmă când vrea ? Cum?atunci nu mai semnam.Eu am.doua case legate împreună adică partea nouă + cea veche cu doua camere baie și hol care nu e gata încă .Am fost dat afara din aia noua defapt am cedat partea lor și eu stau in asta veche doar bucătărie e in comun dar pot să mă separ și de astă și bineînțeles curtea împreună și gradina.Eu nu vreau sa o dau afara i-am cedat partea nouă a casei doua camere și baie+ hol gata. .Ce pot sa fac ?Nu mi-am imaginat așa ceva în viața mea ca proprietar sa fiu dat afara? Pot ataca in instanță?
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
bnsro2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: bnsro2001 , utilizator 20:44, 1 Mai 2021
Art 1034 din codul de procedura civila, nu din codul civil.
Pentru o evaluare corecta a situatiei dvs trebuie vazut ce hartii ati semnat.
Desteapta femeie, macar pentru asta trebuie sa o apreciati.
Oricum, situatia nu este roza pt dvs, bine macar ca beneficiaza copilul de spatiul locativ.
Mergeti cu hartiile la cineva care stie sa citeasca si va lamureste cat de grava este treaba.
Da adevărat cum spuneți ,dar o varianta totuși cred că este .Era vorba de uzufruct viager Notara așa a zis că e ok pt că asta e varianta buna pt. ea că no dau afara dacă investește și are o siguranță. Da na, daca preciza "Notara" că pe urmă ea mă poate da afara cine să-și imagineze așa ceva adică eu numai am.drept asupra proprietăți ...Cași cum as fi o marioneta sau pion .Pai ce lege e și asta .Daca știam mai semnam .am fost manipulat într-un hal de fara hal..M-am dus pe mana notarei . Totuși se poate ataca în instanță cred? Bine nu vreau sa o dau afara doar fiecare cu partea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă cu clauză de uzufruct viager. ce act se poate face la notar ca să aibă drept de proprietate și soția mea? vom investi acolo din banii comuni Simonabcr Simonabcr Buna ziua, In urma decesului tatalui meu, am obtinut mostenire o casa , cu clauza de uzufruct viager, care vreau sa o renovez impreuna cu sotia mea.Din cate ... (vezi toată discuția)
Am făcut la notar un act cu abitatie viageră unuia dintre cei ... Am făcut la notar un act cu abitatie viageră unuia dintre cei doi copii ai mei,pe casă părinților mei, pe care am renovat-o,singura .Mama mea este ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca am contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? georgepur georgepur BUNA ZIUA! Eu am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut in urma cu 10 ani intre mine si mama mea,locuiesc in apartament cu mama ... (vezi toată discuția)