avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună seara! In ce măsură ajuta Legea nr.196/2020 pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună seara! In ce măsură ajuta Legea nr.196/2020 pe contestatorul ...

Bună seara! In ce măsură ajuta Legea nr.196/2020 pe contestatorul unei executări silite , in sensul invocării de către acest contestator a faptului că nu s-a efectuat de către creditor înregistrarea titlului executoriu (contractul de credit) în RNPM ?
Poate fi invocată lipsa acestei operațiuni de înregistrare în contestația la executare silită ?
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 13:40, 24 Mai 2021
Inregistrarea in RNPM are efect de opozabilitate fata de terti, nu fata de partile din contract. In consecinta, daca sunteti parte in contractul de credit, lipsa inregistrarii nu este motiv de contestare a executarii silite.
Va multumesc pentru raspuns !
De asemenea, va rog sa ma lamuriti ce inseamna sintagma "anularea executarii silite insasi" ? Se refera la executarea silita in integralitatea ei , cuprinzand actele de executare , incheierea de incuviintare a executarii silite , popriri pe conturile bancare etc ?
...de asemenea , referitor la prima mea intrebare , eu ma gandisem ca se pot invoca dispozitiile art.4 alin.(3) din Legea nr.196/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr.297/2018 : "Inscrisurile sub semnatuira privata, care, potrivit legii, sunt valabil incheiate si au caracter de titlu executoriu, pot fi puse in executare numai sub conditia inscrierii in Registru".
Va multumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă , intr-un contract de credit , creditorul a înregistrat ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Dacă , intr-un contract de credit , creditorul a înregistrat contractul (titlul executoriu) în RNPM ( potrivit Legii nr.196/2020), însă a cesionat ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Bună ziua, demarată procedura de executare silită de către ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Bună ziua, Demarată procedura de executare silită de către cesionarul creanței ( care nu are calitatea de creditor, nefiind instituție bancară, ci un ... (vezi toată discuția)