avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... penia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

penia alimentara

ce se intimpla daca fosta sotie a plecat cu copilul din tara ? mai sunt obligat sa ii achit pensia alimentara sau numai dupa ce se intoarce in tara ?

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:39, 5 Ianuarie 2010
sigur ca sunteti in continuare obligat la plata pana la varsta de majorat a copilului sau daca isi continua studile pana la 26 ani.
Chiar daca sotia a plecat din tara impreuna cu copilul obligatia dvs de plata a pensie de intretinere exista. In caz contrar riscati sa va treziti cu o plangere penala privind savarsirea infractiunii de abandon de familie (art 305 cod penal).
In cazul in care a fost stabilit si dreptul de vizita al dvs si acest drept va este incalcat prin plecarea din tara cu copilul, aveti posibilitate sa faceti plangere penala privind savarsirea de catre fosta sotie a infractiunii prevazuta de art 307 alin 2 cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marco-sainz marco-sainz Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)