avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificarea statutului unui ONG.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificarea statutului unui ONG.

Buna ziua
Am o speta legata de modificarea statutului unui ONG.
Vice-presedintele se va retrage, in locul acestuia se doreste inlocuirea cu membrul fondator care in prezent se afla pe pozitia activitatii de control (nu este in consiliul directoral, fara drept de vot). Iar pe pozitia activitatii de control se doreste punerea unui nou membru.
Care este ordinea corecta a schimbarilor? Se poate face o singura hotarare AGA? Este nevoie de un notar (din ce am citit legea s-a actualizat in 2020)?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:42, 6 Mai 2021
Legea nu mai obliga sa fie autentificate notarial sau atestate avocatial actele ONG decat in anumite cazuri exceptionale. Vicepresedintele demisioneaza, functia se declara vacanta. Cenzorul isi anunta si el demisia, fumctia se declara vacanta. Se face sedinta de AG avand pe ordinea de zi alegeri pt functia de vicepresedinte si pt functia de cenzor. Se opereaza apoi prin Judecatorie modificarile respective, conform procedurii de modificare a Statutului, caci lista componentei organelor de conducere si control este parte din Statut odata cu modificarile de legislatie din decembrie 2020 care au eliminat Actul Constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)