avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pensiune cu activiate nocturna deschisa langa noi, nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pensiune cu activiate nocturna deschisa langa noi, nu putem dormi cu noptile!

Suntem 3 persoane care ne-am mutat din oras la munte pentru liniste, printre care si tatal meu, care a venit aici dupa amputarea piciorului, e persoana cu grad avansat de handicap si necesita ingrijitor si liniste.
De aproximativ 1 an jumatate, cineva care cumparase o cabana situata la aproximativ 80 metri sub cabana noastra (e zona de munte), a deschis o pensiune, promovand activitatea nocturna a unui mic teren de fotbal a cabanei, atragand mai departe muzica, urlete, certuri si altele, de obicei pana pe la ora 3-4 dimineata.
Este o cabana de 12 persoane, si de obicei e plina, majoritatea fiind barbati care spre noapte se imbata, urla, canta, fluiera, se cearta, se joaca fotbal, dau muzica la maxim pe boxe de festival, etc... Nu ai cum sa faci asa ceva langa casa a unei familii...

Cu vata in ureche nu reusim sa adormim niciunul. Tatal meu, in ciuda varstei, la aproape 80 de ani, are un auz foarte ascutit, fiind fost artist.

Avand prieteni in sat, mi-au spus ca se aude si la ei de multe ori galagia, satul fiind la aprox. 400m de noi.
Chiriasii cabanei se schimba de obicei la 2 zile, asta fiind perioada pe care se percepe taxa pentru chirie, deci este exclusa orice fel de intelegere cu acestia.
Satenii nu au facut reclamatie pentru galagie pentru ca le este frica de proprietar, despre care s-ar presupune ca este procuror. Se mai spune de asemenea ca e un om dificil. Am incercat sa obtin numarul lui de telefon, dar nu mi-a fost dat “de frica”, pentru ca nu ii place sa I se dea numarul de telefon (spusele persoanei care se ocupa de predarea cheilor la chiriasi), care de asemenea mi-a transmis ca i-a spus proprietarului sa nu mai promoveze nocturna, fiindu-i facute promisiuni pana in prezent.

Lipsa de respect a proprietarului imi face sila. Eu am strans filmari pe care apare ora, impreuna cu sunetul care imi patrunde in casa, apoi sunetul din geam, de afara. Ma gandesc sa trimit aceste materiale, impreuna cu alte informatii despre acest individ, catre ziarele locale.
Am sunat la politie, a venit un echipaj, le-a dat amenda (cred), iar dupa o jumatate de ora de la plecarea echipajului, au dat din nou muzica la maxim.
Politiei ii ia 1 ora jumatate ca sa ajunga aici. Nu am sunat inainte, pentru ca nu stiam daca pe cand vine politia, o sa mai fie cineva afara sau nu.
Am riscat recent, pentru ca efectiv nu mai rezistam de la somn, si cum ziceam, 1 ora jumatate.

Din cauza unuia care vrea sa faca avere pe spinarea noastra, noi nu mai avem liniste. Fiecare noapte in care nu se aud urlete sunt mai nou o binecuvantare.

Este posibil asa ceva, sa iti deschizi o pensiune langa case locuite, promovand galagia in timpul noptii, fara acordul lor?
Sunt 7-8 pensiuni aici in sat, si toate au supraveghetor. Nu auzi de nicaieri galagie, doar de aici.

Ce se poate face legal?
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2021
Vlad N., utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:52, 3 Mai 2021
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemati repetat pilitia si depuneti plangeri scrise la politie si parchet.
Apoi apelati la instanta pe parte civila, pe obligatia de a face si cereti ca priprietarul sa fie obligat sa inchida nocturna.
Va trebuie sa aveti probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini neintelegatori Andreea!!22 Andreea!!22 Buna ziua, am si eu o nelamurire si poate o sa ma puteti ajuta.. in urma cu cativa ani vecinul nostu a inceput construirea unei cabane , teoretic eu daca ... (vezi toată discuția)
Chiriasii de deasupra mea ma deranjeaza cu muzica simfonica Ommmm Ommmm Buna ziua. Chiriasii de deasupra mea asculta muzica simfonica si se aude prin pereti si asta imi creaza o stare de discomfort, chiar imi este teama sa nu ma ... (vezi toată discuția)