avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare imobil cu datorii in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare imobil cu datorii in CF

Dezmembrare imobil cu datorii in CF
Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie:
Dețin in proprietate, in indiviziune cu sora mea, o casa cu terenul aferent. O treime din totalul casei l-am moștenit de la mama noastra, impreuna cu o datorie destul de mare înscrisă in cartea funciară. Am facut succesiunea, dar nu si partajul deoarece vrem sa modificam proiectul casei. In prezent casa este compusă din 2 apartamente, cate unul pe fiecare nivel, dar dorim modificarea proiectului si sa obținem 2 aparatamente care sa aiba atat parter cat si etaj, iar curtea sa fie separată. Menționez ca sora mea mai are o datorie înscrisă in cf pe treimea din casa pe care o deține de cativa ani si are, de asemenea, datorii la impozitul pe clădire.
Cum trebuie sa procedez ca sa pot iesi din indiviziune si sa facem partajul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca va intelegeti cu sora dvs. mergeti impreuna la un notar si faceti partajul.

Daca nu va intelegeti, mergeti singur la un avocat, pentru a face partajul prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înscrierea casei. ilisuanana68 ilisuanana68 Bună ziua.In urma succesiunii am moștenit un teren.Suntem 3 frați.Am construit o casă ,cu 3 intrări, parter+etaj,fiecare cu intrarea separat.Acum vrem sa ... (vezi toată discuția)
Eliberarea unui act de proprietate pentru o casa ridicata fara respectarea proiectului de constructie radulescudaniela radulescudaniela Buna ziua, acum 43 de ani parintii mei au cumparat cu act de vanzare cumparare un teren. Au scos autorizatia de constructie si proiectul pentru o cladire de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)