avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Eu și soția mea actualmente șomeri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Eu și soția mea actualmente șomeri neindemnizați ...

Bună ziua,

Eu și soția mea actualmente șomeri neindemnizați peste 46 ani dorim sa constituim un pfa/srl. Dorim sa știm dacă putem beneficia de subvenția oferita de AJOFM prin OG 76/2002 ca salariați ambii ai pfa/srl din care unul sa aibă și calitatea de administrator sau trebuie sa cooptam o terta persoana în calitate de administrator care sa ne angajeze pe ambii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 6 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar la o SRL va puteți angaja amândoi și să beneficiați de subvenție. La PFA sau II puteți doar dacă vă faceți fiecare câte una și vă angajați reciproc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In calitate de titulari de PFA nu va puteti angaja la PFA-ul propriu.

În calitate de asociații unui SRL, va puteți angaja la societatea infintata.
Mulțumim.
Cornel Vasile a scris:

In calitate de titulari de PFA nu va puteti angaja la PFA-ul propriu.

În calitate de asociații unui SRL, va puteți angaja la societatea infintata.


Eu am zis să se angajeze unul la PFA celuilalt iar nu la propria PFA.
Este acelasi lucru ... soția/soțul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fără a fi înregistrată/înregistrat în registrul comerțului și autorizată/autorizat să funcționeze ea însăși/el însuși ca titular al întreprinderii individuale/persoană fizică autorizată sau fără a fi salariată/salariat, poate participa în mod obișnuit la activitatea întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, îndeplinind fie aceleași sarcini, fie sarcini complementare, în condițiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot in pfa adrian140 adrian140 Buna ziua Suntem o familie de 2 profesori care dorim să medităm elevi la limba română. Putem îndoi ta 1 PFA pe numele soției iar soțul sa fie ... (vezi toată discuția)
Prevederile legii nr. 4/2014 alina_7 alina_7 Avand in vedere prevederile Legii nr. 4/2014, as dori sa intreb daca sotul, in cazul in care se face inscrierea in registrul comertului a mentiunilor privind ... (vezi toată discuția)
Pfa ptr meditatii adrian140 adrian140 Buna ziua Doresc sa fac un PFA ptr meditații ( alte forme de invatamant) Daca in actul constitutiv este trecut faptulca sotul/sotia participa si el la ... (vezi toată discuția)