avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Sunt în Belgia, și urmează sa nasc. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Sunt în Belgia, și urmează sa nasc. Este vreo ...

Bună ziua! Sunt în Belgia, și urmează sa nasc. Este vreo problemă având în vedere că nu sunt căsătorită cu tatăl copilului? Cum pot proceda pentru certificatul de naștere al copilului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:48, 5 Mai 2021
Nu e nicio problemă din punct de vedere legal. Poate la nivel moral, din partea domnului, vizavi de femeia cu care va avea un copil.
O sa obțineți un certificat de naștere belgian, pe care va trebui să îl traduceti ulterior in Romania.
Buna ziua,

Va fi emis un certificat de nastere , de catre autoritatile belgiene.

Tatal poate recunoaste copilul, sau nu, optiunea ii apartine.

Ulterior emiteterii certificatului de nastere, va veti adresa SERVICIULUI DE STARE CIVILA, in vederea transcrierii acestuia.

Filiatia fata de tata poate fi determinata oricand.

Recunoasterea minorului poate fi realizata oricand, prin declaratie data in fata unui reprezentant al STARII CIVLE,ori prin declaratie notariala.

Numele de familie al minorului va fi stabilit prin acordul parintilor, ori in baza unei hotarari a instantei de judecata.

Daca tatăl nu este cooperant ar fi bine sa nu apară în actul.de naștere.
Pentru detalii confidențiale pe acest aspect puteți cauta avocat pentru consultanta confidentiala daca nu vreți sa rămâneți pentru totdeauna în Belgia.
Este recomandabil sa fiti foarte bine informata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept international privat crinami crinami Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o chestiune de drept international privat: un tata, cetatean belgian vrea sa isi recunoasca copilul . Copilul ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere calina-mihaela calina-mihaela Buna seara ! M-am casatorit in Romania cu un cetatean belgian al carui nume il port dupa casatorie, lucru care in Belgia este foarte neobisnuit ( belgienii isi ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)